Mazarinkage
- 6 Personer
Mørdej
125 g | smør |
150 g | mel |
1 stk. | æggeblomme |
4 spsk. | flormelis |
Fyld
150 g | marcipan |
150 g | sukker |
150 g | smør |
3 stk. | æg |
45 g | mel |
100 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Lav mørdejen først, da den skal hvile mindst ½ time i køleskab.
-
2Hak smør og mel sammen med en kniv, tilsæt æggeblommen og flormelis, hak videre, dejen samles hurtigt, den må ikke æltes. Læg på køl.
-
3Til fyldet æltes marcipan og sukker til en homogen masse, tilsæt smørret og ælt, til det igen er en homogen masse. Tilsæt æggene et ad gangen, til sidst blandes melet i.
-
4Mørdejen rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en smurt tærteform, prik huller i bunden med en gaffel.
-
5Forbages ved 200 grader i 7-10 minutter, til den er gylden.
-
6Den forbagte bund tages ud, og fyldet hældes i og smøres ud. Bag i 30 minutter ved 150 grader.
-
7Køles af og pyntes med smeltet chokolade, kom lidt fedtstof i chokoladen, så knækker den ikke, når den skæres.
Tip!
Man kan klippe et stykke bagepapir ud og lægge på den udrullede mørdej, inden den forbages, fyld bønner, ris eller lignende ovenpå, så vil siderne ikke smelte ned ved bagning. Når den har været i ovnen i 5-7 minutter, fjernes bagepapir og bønner, og tærtebunden bages videre, til den er lysebrun.