Mazarinkage
BAGVæRK

Mazarinkage

Lærke Duus fra tv-børneprogrammet Rosa fra Rouladegade forvandler den klassiske købekage, Mazarinkagen, til lækkert hjemmebag.
  • 6 Personer

Mørdej

125 g smør
150 g mel
1 stk. æggeblomme
4 spsk. flormelis

Fyld

150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør
3 stk. æg
45 g mel
100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Lav mørdejen først, da den skal hvile mindst ½ time i køleskab.
  2. 2
    Hak smør og mel sammen med en kniv, tilsæt æggeblommen og flormelis, hak videre, dejen samles hurtigt, den må ikke æltes. Læg på køl.
  3. 3
    Til fyldet æltes marcipan og sukker til en homogen masse, tilsæt smørret og ælt, til det igen er en homogen masse. Tilsæt æggene et ad gangen, til sidst blandes melet i.
  4. 4
    Mørdejen rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en smurt tærteform, prik huller i bunden med en gaffel.
  5. 5
    Forbages ved 200 grader i 7-10 minutter, til den er gylden.
  6. 6
    Den forbagte bund tages ud, og fyldet hældes i og smøres ud. Bag i 30 minutter ved 150 grader.
  7. 7
    Køles af og pyntes med smeltet chokolade, kom lidt fedtstof i chokoladen, så knækker den ikke, når den skæres.

Tip!

Man kan klippe et stykke bagepapir ud og lægge på den udrullede mørdej, inden den forbages, fyld bønner, ris eller lignende ovenpå, så vil siderne ikke smelte ned ved bagning. Når den har været i ovnen i 5-7 minutter, fjernes bagepapir og bønner, og tærtebunden bages videre, til den er lysebrun.