Mandeltærte med smørkaramel
- 8 Personer
Dej
100 g | smør |
1 dl. | havregryn |
1 dl. | hvedemel |
2 spsk. | sukker |
Smørkaramel
50 g | smør |
1 dl. | sukker |
1 spsk. | sirup |
1 spsk. | hvedemel |
1 spsk. | mælk |
200 g | mandler, gerne både smuttede og ikke smutted |
Sådan gør du
-
1Skær smør i mindre stykker. Bland havregryn, hvedemel og sukker sammen i en skål, og vend smør heri
-
2Ælt ingredienserne sammen til en dej. Tryk dejen ud i formen eller formene med vandvåde fingre
-
3Dæk form og dej med film, og sæt i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader
-
4Prik dejbunden med en gaffel, og bag den i 10 minutter. Tag den ud, og fordel mandler på bunden
-
5Kom alle ingredienser til smørkaramel i en lille gryde, og lad ingredienserne smelte, imens du rører med en gaffel eller et lille piskeris. Lad saucen simre i 2-3 minutter
-
6Hæld nu smørkaramel hen over mandlerne, og bag kagerne gyldne. Hold øje efter 12 minutter. Måske skal de have 15 minutter
-
7Afkøl helt. Vent gerne til i morgen med at nyde kagen. Opbevar den ved stuetemperatur. Server kagen til kaffen i helt små stykker som en slags konfekt. Eller til vaniljeis