Bag mandeltærten i en stor tærteform eller i flere mindre forme, så I kan få én hver. Tærten her er som skabt til den gode kop kaffe, så tag bare et stykke mere!
8 Personer
Dej
100 g
smør
1 dl
havregryn
1 dl
hvedemel
2 spsk.
sukker
Smørkaramel
50 g
smør
1 dl
sukker
1 spsk.
sirup
1 spsk.
hvedemel
1 spsk.
mælk
200 g
mandler, gerne både smuttede og ikke smutted
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær smør i mindre stykker. Bland havregryn, hvedemel og sukker sammen i en skål, og vend smør heri
2
Ælt ingredienserne sammen til en dej. Tryk dejen ud i formen eller formene med vandvåde fingre
3
Dæk form og dej med film, og sæt i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader
4
Prik dejbunden med en gaffel, og bag den i 10 minutter. Tag den ud, og fordel mandler på bunden
5
Kom alle ingredienser til smørkaramel i en lille gryde, og lad ingredienserne smelte, imens du rører med en gaffel eller et lille piskeris. Lad saucen simre i 2-3 minutter
6
Hæld nu smørkaramel hen over mandlerne, og bag kagerne gyldne. Hold øje efter 12 minutter. Måske skal de have 15 minutter
7
Afkøl helt. Vent gerne til i morgen med at nyde kagen. Opbevar den ved stuetemperatur. Server kagen til kaffen i helt små stykker som en slags konfekt. Eller til vaniljeis