Majstortillas med krydret svinekød og rødløgsrelish
- 4 Personer
Løgrelish
2 tsk. | olie |
4 stk. | rødløg, i tynde skiver |
1 tsk. | salt |
2 spsk. | hvidvinseddike |
2 tsk. | rosa peber (hel) |
1 tsk. | sukker |
1 dl. | vand |
Fyld
3 tsk. | salt |
1 tsk. | stærk paprika |
1 tsk. | chiliflage |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | knuste fennikelfrø (kan udelades) |
1 tsk. | hvidløgspulver |
- | friskkværnet peber |
300 g | nakkekotelet |
- | Olie, til stegning |
100 g | spæde salater, eks. feldsalat |
1 stk. | potte frisk koriander |
2 stk. | modne avovadoer, i skiver |
150 g | cremefraiche, til servering |
4-8 majstortillas (kan også købes)
100 g | pizzamel (eller almindelig hvedemel) |
75 g | majsmel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
25 g | smør |
1 dl. | danskvand |
Sådan gør du
-
1Løgrelish: Varm olie i en gryde og steg rødløgene med salt over middel varme i 4-5 min.
-
2Tilsæt hvidvinseddike, rosa peber, sukker og vand og lad det simre videre ved lav varme i 10 min., til løgene er møre og væden kogt næsten væk.
-
3Smag til med salt og evt. eddike/sukker.
-
4Bland salt, paprika, chiliflager, spidskommen, fennikel, hvidløgspulver og peber.
-
5Skær koteletterne i 1 cm tykke strimler og vend dem i krydderblandingen. Lad trække ca. 5 min.
-
6Varm olien på en pande og steg kødstrimlerne gyldne ved høj varme i ca. 5-7 min. 4.
-
7Server majstortillas rullet med salat, koriander, avocado, kødstrimlerne og løgrelish, dryp evt. med cremefraiche.
-
8Tortillas: Bland pizzamel, majsmel, bagepulver og salt. Ælt det sammen med smør og dansk vand i 3-4 min., til dejen er blød og let smidig.
-
9Del dejen i 4 store eller 8 små kugler og rul dem ud til helt tynde brød.
-
10Bag brødene på en tør pande (gerne støbejern) over høj varme i 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
-
11Pak brødene i folie indtil servering.