Majstortillas med krydret svinekød og rødløgsrelish
AFTENSMAD

Majstortillas med krydret svinekød og rødløgsrelish

Spicy sydamerikanske tortillas med svinekød stegt med krydderrub og sødlig løgrelish med rosa peber.
  • 4 Personer

Løgrelish

2 tsk. olie
4 stk. rødløg, i tynde skiver
1 tsk. salt
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. rosa peber (hel)
1 tsk. sukker
1 dl. vand

Fyld

3 tsk. salt
1 tsk. stærk paprika
1 tsk. chiliflage
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. knuste fennikelfrø (kan udelades)
1 tsk. hvidløgspulver
- friskkværnet peber
300 g nakkekotelet
- Olie, til stegning
100 g spæde salater, eks. feldsalat
1 stk. potte frisk koriander
2 stk. modne avovadoer, i skiver
150 g cremefraiche, til servering

4-8 majstortillas (kan også købes)

100 g pizzamel (eller almindelig hvedemel)
75 g majsmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
25 g smør
1 dl. danskvand

Sådan gør du

  1. 1
    Løgrelish: Varm olie i en gryde og steg rødløgene med salt over middel varme i 4-5 min.
  2. 2
    Tilsæt hvidvinseddike, rosa peber, sukker og vand og lad det simre videre ved lav varme i 10 min., til løgene er møre og væden kogt næsten væk.
  3. 3
    Smag til med salt og evt. eddike/sukker.

  4. 4
    Bland salt, paprika, chiliflager, spidskommen, fennikel, hvidløgspulver og peber.
  5. 5
    Skær koteletterne i 1 cm tykke strimler og vend dem i krydderblandingen. Lad trække ca. 5 min.

  6. 6
    Varm olien på en pande og steg kødstrimlerne gyldne ved høj varme i ca. 5-7 min.
4.
  7. 7
    Server majstortillas rullet med salat, koriander, avocado, kødstrimlerne og løgrelish, dryp evt. med cremefraiche.

  8. 8
    Tortillas: Bland pizzamel, majsmel, bagepulver og salt. Ælt det sammen med smør og dansk vand i 3-4 min., til dejen er blød og let smidig.

  9. 9
    Del dejen i 4 store eller 8 små kugler og rul dem ud til helt tynde brød.
  10. 10
    Bag brødene på en tør pande (gerne støbejern) over høj varme i 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  11. 11
    Pak brødene i folie indtil servering.