Lammetagine med fennikel

Krydret tagine med lam som i Nordafrika. Server den med couscous, mandler og mynte og drøm dig til Marokko på en tirsdag aften. 
Lammetagine med fennikel
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olie
1.5 kg lammebov
2 stk rødløg
1 stk. fennikel
1 stk. peberfrugt
4 stk fed hvidløg
3 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander (stødt)
2 tsk. fennikelfrø
1 kanelstang
2 dåser hakkede tomater
75 g abrikoser
- Lidt peber og salt

Couscous

- mandler, ristede
- citronskal, revet
- frisk mynte

Sådan gør du

  1. 1. Varm olien i en stegegryde. Brun kødet over middel til høj varme i 10 min. så alle sider er gyldne. Tag kødet op, og brun grøntsager og krydderier i 3-4 min.  
  2. 2. Tilsæt tomater, 2 dl vand og abrikoser. Kog op. Læg kødet i. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre i ca. 3 timer, til kødet næsten falder af benet.  
  3. 3.Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.  
  4. 4.Server tagine med couscous, og drys med mynte og mandler.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen og #forret