Lammegryde a la Marokko
Med marokkansk krydderblanding, dadler og couscous.

- 8 Personer
Ingredienser
1.8 kg | lammekølle |
- | Lidt salt og peber |
4 stk | fed hvidløg |
0.5 dl. | friskhakket koriander |
0.5 dl. | friskhakket persille |
1 spsk. | ras el hanout |
0.5 dl. | olivenolie |
4 stk | løg |
500 g | gulerødder |
15 g | smør |
1 dl. | hakkede mandler |
8 stk | dadler |
3 dl. | couscous |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2. Skær kødet fra benet, og skær det i ca. 5 x 5 cm store humpler. Læg kødet i bunden af en gryde, og drys med salt og peber.
- 3.Kom hakket hvidløg, krydderier og olie i en skål, og bland det rundt. Vend nu krydderiblandingen med kødet i gryden. Læg pillede hvidløg ned mellem kødet. Sæt gryden i ovnen, og lad kødet stege i 1 time.
- 4.Tag et stykke kød op, og se, om det er mørt og gennemstegt. Hvis ikke, skal det lige have lidt mere.
- 5.Rist hele gulerødder i smør. Drys mandler over, og rist gulerødderne videre, til de er møre. Vend dem med dadler.
- 6.Kog eller damp couscous efter anvisning på pakken. Server lam og løg med sky til couscous og gulerødder.