ANNONCE ANNONCE DESSERT Koldskålis med blåbær Lav is af din koldskål. Det giver en frisk is med god syre, som passer godt til den tunge fløde. Her med blåbær, som desuden farver isen smukt lilla. 6 Personer Is 1 dl sukker 1 spsk. vaniljesukker 4 stk. æg 2 dl koldskål med citron 1 dl piske-fløde 2 dl blåbær - Blåbær til pynt ANNONCE Sådan gør du 1 Kom sukker og vaniljesukker i en skål. 2 Kom æg heri, og pisk det skummende. 3 Pisk koldskål heri, indtil massen bliver ensartet. 4 Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den i. 5 Vend til sidst mosede blåbær i. 6 Rør isen i en ismaskine, eller kom den i en plastikskål, dæk med film, og kom den i fryseren. 7 Pisk isen igennem hver time, til den er gennemfrosset efter cirka fire timer. 8 Server med blåbær. PRINT Tip! En skefuld flødeskum til isen er også godt. ANNONCE ANNONCE
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.