Kold grøntsagssuppe med smørstegte rugbrødshumpler
AFTENSMAD

Kold grøntsagssuppe med smørstegte rugbrødshumpler

Foruden at smage rigtig godt er denne kolde grøntsagssuppe også helt vildt hurtig at lave. Og så kan den faktisk hjælpe dig med at rydde lidt op i grøntsagsskuffen i køleskabet og i kurven eller kassen med brød. 
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

1 stk. courgette
1 stk. løg
lidt olie
2 håndfulde spinat
1 stk. grøntsagsbouillon
2 dl. vand
2 dl. frosne grønne ærter
100 g tofu
lidt salt og sort peber
1 stk. citron
2 skiver rugbrød meget tykke
lidt smør

Drys

- nogle mynteblade
- Nigellafrø

Sådan gør du

  1. 1
    Skær courgette og løg i mindre stykker, og svits i olie på en pande. Kom spinat på panden, og lad den falde sammen.
  2. 2
    Kom grøntsagerne i en blender sammen med bouillonterning og vand. Tilføj ærter og tofu, og blend til cremet konsistens. Tilføj mere koldt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. 3
    Skær brød i humpler og steg gyldne i smør på en pande.