Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål
HURTIG AFTENSMAD

Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål

Vinter er tid til varme supper. Klar suppe behøver ikke at være en kedelig bouillon med frysergrøntsager og kød- og melboller fra en pose. Med denne suppe snyder vi os til hjemmelavede kødboller med en medister, og på bare en halv time er maden klar.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1.2 l hønsefond
2 porrer
2 gulerødder
3 Mellemstore kartofler
1 medisterpølse
2 dl kogte kikærter
200 g grønkål
1 squash
lidt salt og friskkværnet peber

Til servering

50 g parmesan eller grøn pesto
- god olivenolie
1 surdejsbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Varm fonden op.
  2. 2
    Skær porre i skiver og gulerødder og kartofler i tern, og læg grøntsagerne i gryden med fonden. Tilsæt et generøst drys friskkværnet peber, og smag til med salt, hvis fonden ikke er saltet.
  3. 3
    Lad suppen simre i 5 minutter.
  4. 4
    Pres små kødboller ud af medisterpølsen direkte ned i suppen. Tilsæt kikærterne, og lad det hele simre i 10 minutter, til kødbollerne og grøntsagerne er møre.
  5. 5
    Rens kålen, og skær stænglerne fra. Del kålen i store stykker, og skær squashen i tynde skiver. Tilsæt begge dele til suppen.
  6. 6
    Kog suppen op i et minuts tid, til grønkålen lige akkurat er mør.
  7. 7
    Server suppen med friskrevet parmesan eller en skefuld grøn pesto, et dryp god olivenolie og et godt stykke brød til.