Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål
Vinter er tid til varme supper. Klar suppe behøver ikke at være en kedelig bouillon med frysergrøntsager og kød- og melboller fra en pose. Med denne suppe snyder vi os til hjemmelavede kødboller med en medister, og på bare en halv time er maden klar.
4 Personer
30 Minutes
Ingredienser
1.2 l
hønsefond
2
porrer
2
gulerødder
3
kartofler mellemstore
1
medisterpølse
2 dl
kikærter
200 g
grønkål
1
squash
lidt
salt og friskkværnet peber
Til servering
50 g
parmesan eller grøn pesto
-
god olivenolie
1
surdejsbrød
ANNONCE
Sådan gør du
1
Varm fonden op.
2
Skær porre i skiver og gulerødder og kartofler i tern, og læg grøntsagerne i gryden med fonden. Tilsæt et generøst drys friskkværnet peber, og smag til med salt, hvis fonden ikke er saltet.
3
Lad suppen simre i 5 minutter.
4
Pres små kødboller ud af medisterpølsen direkte ned i suppen. Tilsæt kikærterne, og lad det hele simre i 10 minutter, til kødbollerne og grøntsagerne er møre.
5
Rens kålen, og skær stænglerne fra. Del kålen i store stykker, og skær squashen i tynde skiver. Tilsæt begge dele til suppen.
6
Kog suppen op i et minuts tid, til grønkålen lige akkurat er mør.
7
Server suppen med friskrevet parmesan eller en skefuld grøn pesto, et dryp god olivenolie og et godt stykke brød til.