Karamel med kaffe og citron
SNACKS OG TILBEHøR

Karamel med kaffe og citron

Lav din egen flødekaramel med smag af kaffe og citron. Så er du klar til at invitere på kaffe!
  • 8 Personer

Ingredienser

2 dl. fløde
1 dl. espresso
50 g smør
3 dl. sukker
1.5 dl. lys sirup
0.5 dl. kakao
1.5 tsk. vaniljesukker

Pynt

2 spsk. knuste kaffebønner
1 stk. skal af 1 citron og evt. lidt tørret citronskal

Sådan gør du

  1. 1
    Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Bring i kog ved middelvarme og hold kogende under opsyn i 1-1,5 time. Når det har tyknet en del, så test konsistensen ved at tage en smule karamel på en teske og dyp i et glas koldt vand. Hvis den stivner direkte og bliver til en kugle, er karamellen færdig. Hvis du vil have den fastere, kan du lade karamellen koge videre i 10 min.
  2. 2
    Klip bagepapir ud, så det dækker bunden i en 20 cm bradepande, hæld karamellen ned i formen.
  3. 3
    Brug et juliennejern for at få skallen af citronen. Snit den fint og drys over karamellen.
  4. 4
    Knus lidt kaffebønner i en morter eller blender og drys over. Kom evt. lidt tørret citronskal over til sidst. Lad køle af.