Lav din egen flødekaramel med smag af kaffe og citron. Så er du klar til at invitere på kaffe!
8 Personer
Ingredienser
2 dl
fløde
1 dl
espresso
50 g
smør
3 dl
sukker
1.5 dl
lys sirup
0.5 dl
kakao
1.5 tsk.
vaniljesukker
Pynt
2 spsk.
kaffebønner knuste
1 stk.
skal af 1 citron og evt. lidt tørret citronskal
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Bring i kog ved middelvarme og hold kogende under opsyn i 1-1,5 time. Når det
har tyknet en del, så test konsistensen ved at tage en smule karamel på en teske og dyp i et glas koldt vand. Hvis den stivner direkte og bliver til en kugle, er karamellen færdig. Hvis du vil have den fastere, kan du lade karamellen koge videre i 10 min.
2
Klip bagepapir ud, så det dækker bunden i en 20 cm bradepande, hæld karamellen ned i formen.
3
Brug et juliennejern for at få skallen af citronen. Snit den fint og drys over karamellen.
4
Knus lidt kaffebønner i en morter eller blender og drys over. Kom evt. lidt tørret citronskal over til sidst. Lad køle af.