Hvedeflutes med linser
- 8 Personer
Ingredienser
2 dl. | lunkent vand |
2 dl. | Kærnemælk eller kefir/A38 |
15 g | gær |
125 g | grønne linser kogte, fra brik eller dåse, afdryppede |
50 g | græskarkerner |
50 g | fuldkornshvedemel |
575 g | pizzamel eller almindeligt hvedemel |
8 g | fint salt |
- | mel til formning |
- | græskarkerner til formning |
Sådan gør du
-
1Bland vand og kefir i en skål. Smuldr gæren i, og rør, til den er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen i 8-10 min. Dejen skal være let klistret og elastisk.
-
2Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 2 timer, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
-
3Tænd ovnen på 230/215 C varmluft. Drys nu bordet med lidt mel og græskarkerner, og vend dejen ud herpå. Fold forsigtigt dejens sider ind over midten, og vend den, så den meldækkede side vender opad. Del dejen i 6-8 stykker, og form dem til flutes.
-
4Læg flutene på en bageplade beklædt med bagepapir, giv dem tre snit i overfladen med en skarp kniv, og bag dem i ca. 15-20 min., til de er gyldne og gennembagte.
-
5Lad flutene køle på en rist inden servering.