Hvedeflutes med linser
Disse hvedeflutes bliver dejligt svampede og saftige, fordi de indeholder grønne linser. Grønne linser behøver ikke at ligge i blød, før de bliver kogt, og hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan du købe dem på brik, hvor de er kogt.

- 8 Personer
Ingredienser
2 dl. | lunkent vand |
2 dl. | Kærnemælk eller kefir/A38 |
15 g | gær |
125 g | grønne linser kogte, fra brik eller dåse, afdryppede |
50 g | græskarkerner |
50 g | fuldkorns hvedemel |
575 g | pizzamel eller almindeligt hvedemel |
8 g | fint salt |
- | mel til formning |
- | græskarkerner til formning |
Sådan gør du
- 1.Bland vand og kefir i en skål. Smuldr gæren i, og rør, til den er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen i 8-10 min. Dejen skal være let klistret og elastisk.
- 2.Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 2 timer, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- 3.Tænd ovnen på 230/215 C varmluft. Drys nu bordet med lidt mel og græskarkerner, og vend dejen ud herpå. Fold forsigtigt dejens sider ind over midten, og vend den, så den meldækkede side vender opad. Del dejen i 6-8 stykker, og form dem til flutes.
- 4.Læg flutene på en bageplade beklædt med bagepapir, giv dem tre snit i overfladen med en skarp kniv, og bag dem i ca. 15-20 min., til de er gyldne og gennembagte.
- 5.Lad flutene køle på en rist inden servering.