Honningmarineret laks med lime og rødløg
FISK

Honningmarineret laks med lime og rødløg

Du kan lade laksen marinere i et par timer, natten over eller blot vende den med marinaden og bage den med det samme. Jo længere tid, jo mere intens smag får laksen.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. laksesteaks
2 spsk. sojasauce
2 spsk. honning
1 stk. lime
- peber
1 spsk. neutral olie, ikke olivenolie
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
300 g pasta, for eksempel pappardelle
500 g grøn asparges

Sådan gør du

  1. 1
    Rør soja, honning, saft fra en lime, lidt peber og olie sammen i den ildfaste form.
  2. 2
    Hak løgene og vend dem i marinaden.
  3. 3
    Vend laksen i marinaden. Dæk den med film og stil den i køleskab.
  4. 4
    Sæt ovnen på 225 grader. Og tag laksen ud og lad den stå ude, indtil ovnen er varm.
  5. 5
    Bag laksen i 10-12 minutter.
  6. 6
    Kog pastaen i de minutter, der anbefales på emballagen.
  7. 7
    Sæt en ekstra gryde med vand over.
  8. 8
    Bræk det nederste af aspargesene fra og kog dem møre i letsaltet vand i 1-2 minutter.
  9. 9
    Server laksen og saucen med pasta og asparges.

Tip!

Læg laksen og marinaden i en ildfast form, så er det nemt at stille den i ovnen og servere den direkte fra fadet.