Honningmarineret laks med lime og rødløg

Du kan lade laksen marinere i et par timer, natten over eller blot vende den med marinaden og bage den med det samme. Jo længere tid, jo mere intens smag får laksen.
Honningmarineret laks med lime og rødløg
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk laksesteaks
2 spsk. sojasauce
2 spsk. honning
1 stk. lime
- peber
1 spsk. neutral olie, ikke olivenolie
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
300 g pasta, for eksempel pappardelle
500 g grøn asparges

Sådan gør du

  1. 1.Rør soja, honning, saft fra en lime, lidt peber og olie sammen i den ildfaste form.
  2. 2.Hak løgene og vend dem i marinaden.
  3. 3.Vend laksen i marinaden. Dæk den med film og stil den i køleskab.
  4. 4.Sæt ovnen på 225 grader. Og tag laksen ud og lad den stå ude, indtil ovnen er varm.
  5. 5.Bag laksen i 10-12 minutter.
  6. 6.Kog pastaen i de minutter, der anbefales på emballagen.
  7. 7.Sæt en ekstra gryde med vand over.
  8. 8.Bræk det nederste af aspargesene fra og kog dem møre i letsaltet vand i 1-2 minutter.
  9. 9.Server laksen og saucen med pasta og asparges.

Tip!

Læg laksen og marinaden i en ildfast form, så er det nemt at stille den i ovnen og servere den direkte fra fadet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk og #hovedret