Grillspyd med blomme, gris og sød chili
AFTENSMAD

Grillspyd med blomme, gris og sød chili

Varier dine grillspyd med denne skønne sommerlige ret, hvor lækre nakkekoteletter sættes sammen med søde blommer og skarp chili. De små stykker burgerboller kan udelades.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. grillspyd eller bambusspyd
4 stk. nakkekoteletter
0.75 tsk. salt
8 stk. blommer eller ferskner/nektariner - friske
4 stk. forårsløg store
2 stk. Burgerboller i kvarte

Marinade

1 dl. sød chilisauce
1 stk. lime, saften
3 tsk. nautral olie
lidt friskkværnet peber

Tilbehør

- snittet kål
- flutes og/eller kogte jasminris

Sådan gør du

  1. 1
    Bruger du bambusspyd, så start med at lægge dem i blød i vand. 
  2. 2
    Skær koteletterne i 1 cm tykke strimler, og vend dem med salt. Lad det trække, imens du skærer blommer og forårsløg i mindre stykker. 
  3. 3
    Bland ingredienserne til marinaden i en skål, og hæld herefter halvdelen over kødet. Vend det rundt, indtil det er godt blandet. 
  4. 4
    Sæt skiftevis kødstrimler, blomme, forårsløg og evt. burgerbolle på spyddene. Pensl grundigt med marinaden. 
  5. 5
    Gril eller bag spyddene ved høj varme (225 grader, hvis du bruger ovn) i ca. 6-7 min., til de er gyldne på alle sider. Husk at vende dem undervejs. Server dem varme.