Grillspyd med blomme, gris og sød chili
- 4 Personer
Ingredienser
8 stk. | grillspyd eller bambusspyd |
4 stk. | nakkekoteletter |
0.75 tsk. | salt |
8 stk. | blommer eller ferskner/nektariner - friske |
4 stk. | forårsløg store |
2 stk. | Burgerboller i kvarte |
Marinade
1 dl. | sød chilisauce |
1 stk. | lime, saften |
3 tsk. | nautral olie |
lidt | friskkværnet peber |
Tilbehør
- | snittet kål |
- | flutes og/eller kogte jasminris |
Sådan gør du
-
1Bruger du bambusspyd, så start med at lægge dem i blød i vand.
-
2Skær koteletterne i 1 cm tykke strimler, og vend dem med salt. Lad det trække, imens du skærer blommer og forårsløg i mindre stykker.
-
3Bland ingredienserne til marinaden i en skål, og hæld herefter halvdelen over kødet. Vend det rundt, indtil det er godt blandet.
-
4Sæt skiftevis kødstrimler, blomme, forårsløg og evt. burgerbolle på spyddene. Pensl grundigt med marinaden.
-
5Gril eller bag spyddene ved høj varme (225 grader, hvis du bruger ovn) i ca. 6-7 min., til de er gyldne på alle sider. Husk at vende dem undervejs. Server dem varme.