Annoncørbetalt indhold fra Bornholmergrisen
Grillet mørbrad med grøntsager krydret med frø- og nøddeblanding
GæSTEMAD OG FEST

Grillet mørbrad med grøntsager krydret med frø- og nøddeblanding

Tænd op i grillen og smid både mørbrad og grøntsager på den varme rist. Nyd begge dele sammen med frø- og nøddeblandingen og den hjemmerørte limeyoghurt.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g mørbrad Bornholmergrisen
12 stk. gulerødder
4 stk. zittauerløg
2 spsk. olivenolie
4 dl. græsk yoghurt
2 stk. lime
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sort peber
3 spsk. hasselnødder ristede
2 spsk. sesamfrø ristede
1 spsk. fennikelfrø ristede
1 spsk. korianderfrø ristede
1 spsk. timian tørret
1 håndfuld kørvel eller persille

Sådan gør du

  1. 1
    Tør mørbraden godt af og skær eventuelle sener fra.
  2. 2
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.
  3. 3
    Kom mørbraden på en forvarmet grill, og gril, indtil centrumtemperatur er 62-65°C. Lad mørbraden hvile.
  4. 4
    Skræl og skær zittauerløg i mundrette stykker.
  5. 5
    Skræl gulerødder.
  6. 6
    Pensl grøntsagerne med olivenolie, og kom dem på en forvarmet grill.
  7. 7
    Gril i 5-10 minutter, indtil de er bløde, men har lidt bid tilbage.
  8. 8
    Rør yoghurt, revet limeskal og limesaft sammen. Smag til med sort peber og salt.
  9. 9
    Knus hasselnødder, sesamfrø, fennikelfrø, korianderfrø og timian groft i en morter.
  10. 10
    Fordel limeyoghurt på et fad. Kom de grillede grøntsager og mørbraden på fadet. Drys med frø- og nøddeblandingen. Pynt med kørvel eller persille.