Grillet mørbrad med grøntsager krydret med frø- og nøddeblanding
Tænd op i grillen og smid både mørbrad og grøntsager på den varme rist. Nyd begge dele sammen med frø- og nøddeblandingen og den hjemmerørte limeyoghurt.
4 Personer
Ingredienser
500 g
mørbrad Bornholmergrisen
12 stk.
gulerødder
4 stk.
zittauerløg
2 spsk.
olivenolie
4 dl
græsk yoghurt
2 stk.
lime
0.5 tsk.
salt
0.5 tsk.
sort peber
3 spsk.
hasselnødder ristede
2 spsk.
sesamfrø ristede
1 spsk.
fennikelfrø ristede
1 spsk.
korianderfrø ristede
1 spsk.
timian tørret
1 håndfuld
kørvel eller persille
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tør mørbraden godt af og skær eventuelle sener fra.
2
Drys med salt og friskkværnet sort peber.
3
Kom mørbraden på en forvarmet grill, og gril, indtil centrumtemperatur er 62-65°C.
Lad mørbraden hvile.
4
Skræl og skær zittauerløg i mundrette stykker.
5
Skræl gulerødder.
6
Pensl grøntsagerne med olivenolie, og kom dem på en forvarmet grill.
7
Gril i 5-10 minutter, indtil de er bløde, men har lidt bid tilbage.
8
Rør yoghurt, revet limeskal og limesaft sammen. Smag til med sort peber og salt.
9
Knus hasselnødder, sesamfrø, fennikelfrø, korianderfrø og timian groft i en morter.
10
Fordel limeyoghurt på et fad. Kom de grillede grøntsager og mørbraden på fadet.
Drys med frø- og nøddeblandingen. Pynt med kørvel eller persille.