Grillet mørbrad med grøntsager krydret med frø- og nøddeblanding
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | mørbrad Bornholmergrisen |
12 stk. | gulerødder |
4 stk. | zittauerløg |
2 spsk. | olivenolie |
4 dl. | græsk yoghurt |
2 stk. | lime |
0.5 tsk. | salt |
0.5 tsk. | sort peber |
3 spsk. | hasselnødder ristede |
2 spsk. | sesamfrø ristede |
1 spsk. | fennikelfrø ristede |
1 spsk. | korianderfrø ristede |
1 spsk. | timian tørret |
1 håndfuld | kørvel eller persille |
Sådan gør du
-
1Tør mørbraden godt af og skær eventuelle sener fra.
-
2Drys med salt og friskkværnet sort peber.
-
3Kom mørbraden på en forvarmet grill, og gril, indtil centrumtemperatur er 62-65°C. Lad mørbraden hvile.
-
4Skræl og skær zittauerløg i mundrette stykker.
-
5Skræl gulerødder.
-
6Pensl grøntsagerne med olivenolie, og kom dem på en forvarmet grill.
-
7Gril i 5-10 minutter, indtil de er bløde, men har lidt bid tilbage.
-
8Rør yoghurt, revet limeskal og limesaft sammen. Smag til med sort peber og salt.
-
9Knus hasselnødder, sesamfrø, fennikelfrø, korianderfrø og timian groft i en morter.
-
10Fordel limeyoghurt på et fad. Kom de grillede grøntsager og mørbraden på fadet. Drys med frø- og nøddeblandingen. Pynt med kørvel eller persille.