Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål
AFTENSMAD

Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Cremet gratin med tynde skiver persillerod og porrer, som smager skønt og mætter godt i selskab med den sennepsmarinerede kål.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Gratin

600 g persillerødder, skrællede
3 stk. porrer
3 dl. piske-fløde
2 stk. æg, sammenpiskede
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- Lidt revet muskatnød
- frisk timian, hakket
100 g vesterhavsost

Sennepsmarineret kål

1 stk. spidskål
1 stk. fennikel
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
tsk. honning
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180/160 grader varmluft. 
  2. 2
    Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver, brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.  
  3. 3
    Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost og sæt fadet i ovnen og bag i ca. 40-45 min.    
  4. 4
    Lav imens salaten. Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver. Pisk olie, sennep, eddike, honning, salt og peber, og vend kål og fennikel heri. Smag salaten til.  
  5. 5
    Server gratinen varm sammen med marineret kål.

Tip!

Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering