Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål
AFTENSMAD

Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Cremet gratin med tynde skiver persillerod og porrer, som smager skønt og mætter godt i selskab med den sennepsmarinerede kål.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Gratin

600 g persillerødder, skrællede
3 porrer
3 dl. piskefløde
2 æg sammenpiskede
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- Lidt revet muskatnød
- frisk timian, hakket
100 g vesterhavsost

Sennepsmarineret kål

1 spidskål
1 fennikel
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader almindelige ovn eller 160 grader varmluft.
  2. 2
    Skræl persillerødderne. Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver - brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.
  3. 3
    Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian, og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost, og sæt fadet i ovnen. Bag gratinen i ca. 40-45 minutter.
  4. 4
    Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver - evt. med et mandolinjern. Rør sennep og honning sammen, og tilsæt eddike. Pisk olien i, og smag til med salt og peber. Vend kål og fennikel i dressingen.
  5. 5
    Server gratinen varm sammen med den marinerede kål.

Tip!

Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering