Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål
- 4 Personer
- 30 Minutes
Gratin
600 g | persillerødder, skrællede |
3 stk | porrer |
3 dl. | piske-fløde |
2 stk | æg, sammenpiskede |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
- | Lidt revet muskatnød |
- | frisk timian, hakket |
100 g | vesterhavsost |
Sennepsmarineret kål
1 stk. | spidskål |
1 stk. | fennikel |
2 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | dijonsennep |
1 spsk. | hvidvinseddike |
tsk. | honning |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180/160 grader varmluft.
-
2Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver, brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.
-
3Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost og sæt fadet i ovnen og bag i ca. 40-45 min.
-
4Lav imens salaten. Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver. Pisk olie, sennep, eddike, honning, salt og peber, og vend kål og fennikel heri. Smag salaten til.
-
5Server gratinen varm sammen med marineret kål.
Tip!
Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering