Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål
- 4 Personer
- 30 Minutes
Gratin
600 g | persillerødder, skrællede |
3 | porrer |
3 dl. | piskefløde |
2 | æg sammenpiskede |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
- | Lidt revet muskatnød |
- | frisk timian, hakket |
100 g | vesterhavsost |
Sennepsmarineret kål
1 | spidskål |
1 | fennikel |
1 spsk. | dijonsennep |
1 tsk. | honning |
1 spsk. | hvidvinseddike |
2 spsk. | olivenolie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 grader almindelige ovn eller 160 grader varmluft.
-
2Skræl persillerødderne. Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver - brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.
-
3Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian, og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost, og sæt fadet i ovnen. Bag gratinen i ca. 40-45 minutter.
-
4Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver - evt. med et mandolinjern. Rør sennep og honning sammen, og tilsæt eddike. Pisk olien i, og smag til med salt og peber. Vend kål og fennikel i dressingen.
-
5Server gratinen varm sammen med den marinerede kål.
Tip!
Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering