Gløggessens
- 6 Personer
Ingredienser
2 stk. | stjerneanis |
2 stk. | kanelstænger |
8 stk. | kardemommekapsler |
0.5 tsk. | store peberkorn |
0.5 tsk. | allehånde |
1 stk. | nelliker |
1 l. | vand |
1 stk. | vaniljestang |
0.5 stk. | appelsin |
250 g | brun farin |
Sådan gør du
-
1Kom alle krydderierne i en gryde med 1 liter vand og kog det ved stille varme i 30 min. under låg. Sigt krydderierne fra.
-
2Skær 2 skiver appelsin og flæk vaniljestangen. Kom brun farin, appelsinskiver og vanilje i det intenst krydrede vand og kog i 10 min. Smag til med mere sukker efter behov.
-
3Afkøl det og tag appelsin og vaniljestang op af ekstrakten. Hæld det på rene flasker og opbevar køligt.
Tip!
Gløggessensen kan blandes i varm rød- eller hvidvin, så smagen passer til det, du kan lide