Frisk laksesalat
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | varmrøget laks (helst bæredygtigt opdrættet færøsk laks) |
50 g | tang kan erstattes af finthakket kål (grønkål eller hvidkål). |
Syltelage
2 dl. | eddike |
1 dl. | vand |
100 g | sukker |
2 tsk. | wasabi pulver |
75 g | mayonnaise |
75 g | creme fraiche 18% |
lidt | peber |
lidt | salt |
- | rugbrød |
Sådan gør du
-
1Varm ingredienserne til syltelagen op til kogepunktet, eller indtil sukkeret er opløst. Hæld det over tang/kål, mens det er varmt, og lad det stå og trække minimum to timer. Det kan holde sig i op til en måned på køl.
-
2Bland alle elementerne i en skål. Vær forsigtig med saltet, da laksen kan være meget salt i sig selv. Tilsæt evt. mere wasabi, hvis du gerne vil have lidt ekstra bid i retten.
-
3Server på ristet rugbrød. Pynt evt. med lidt tørret tang.