Frisk laksesalat
FROKOST

Frisk laksesalat

Prøv denne lækre, cremede laksesalat til julefrokosten. Opskriften er udviklet af Jean Michel Grønnegård Deleuran fra Rørt i TorvehallerneKBH. Vælg en god laks, der er opdrættet og/eller fanget bæredygtigt, og gå heller ikke på kompromis med røgningen. 
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g varmrøget laks (helst bæredygtigt opdrættet færøsk laks)
50 g tang kan erstattes af finthakket kål (grønkål eller hvidkål).

Syltelage

2 dl. eddike
1 dl. vand
100 g sukker
2 tsk. wasabi pulver
75 g mayonnaise
75 g creme fraiche 18%
lidt peber

lidt salt
- rugbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ingredienserne til syltelagen op til kogepunktet, eller indtil sukkeret er opløst. Hæld det over tang/kål, mens det er varmt, og lad det stå og trække minimum to timer. Det kan holde sig i op til en måned på køl.
  2. 2
    Bland alle elementerne i en skål. Vær forsigtig med saltet, da laksen kan være meget salt i sig selv. Tilsæt evt. mere wasabi, hvis du gerne vil have lidt ekstra bid i retten.
  3. 3
    Server på ristet rugbrød. Pynt evt. med lidt tørret tang.