Fisk i fad
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | hvid fisk fx torsk eller mørksej |
4 | æg str. M/L |
2 dl. | sødmælk |
4 dl. | piskefløde |
1 tsk. | Maizena |
2 tsk. | Stærk karry eller dijonsennep |
- | Salt & peber |
2 | bagekartofler à ca. 250 g stykket |
3 | små porrer |
2 stængler | bladselleri |
1 spsk. | olie |
50 g | revet ost |
Tilbehør
- | En god grøn salat |
- | brød – gerne groft brød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader. Skær fisken i grove tern. Pisk æg, mælk, fløde, maizena, karry og salt og peber sammen i en skål.
-
2Skær kartoflerne i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Fordel halvdelen af kartoflerne i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel porrer og bladselleri imellem. Hæld æggeblandingen over, og fordel resten af kartoflerne ovenpå i et jævnt lag. Pensl toppen med olie, og drys med ost, salt og peber.
-
3Bag retten i ca. 35-40 minutter, til den er gylden og fast, og kartoflerne er møre.
-
4Server fiskefadet rygende varmt, gerne med en grøn salat og brød til.