En slags snysk
SNACKS OG TILBEHøR

En slags snysk

I stedet for at vende grøntsagerne i stuvningen, som traditionen byder, laver vi en lidt tynd sauce og drypper over.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

2 håndfulde gulerødder
 slanke
1 stk. lille blomkål
2 håndfulde grønne bønner
1 l. vand
25 g smør
1 spsk. hvedemel
2 dl. sødmælk
- salt og peber
100 g røget skinke
lidt Persille, hakket

Sådan gør du

  1. 1
    Halver gulerødderne på langs, og kom dem i en gryde med kogende letsaltet vand.
  2. 2
    Skær nu blomkål i buketter og kom i gryden.
  3. 3
    Skær stilken af bønnerne og kom i gryden til sidst.
  4. 4
    Smelt smørret i en gryde, og tag gryden fra varmen.
  5. 5
    Ryst mel og mælk sammen, og hæld blandingen i gryden.
  6. 6
    Pisk sammen.
  7. 7
    Stil gryden tilbage på blusset, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 minutter.
  8. 8
    Kom lidt kogevand heri, og lad saucen simre i 5 minutter.
  9. 9
    Smag saucen til med salt og peber.
  10. 10
    Kom de afdryppede grøntsager på fad, og hæld sauce henover.
  11. 11
    Kom skinke og persille herpå og server.