En slags snysk

I stedet for at vende grøntsagerne i stuvningen, som traditionen byder, laver vi en lidt tynd sauce og drypper over.
En slags snysk
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

2 håndfulde gulerødder

1 stk. lille blomkål
2 håndfulde grønne bønner
1 l. vand
25 g smør
1 spsk. hvedemel
2 dl. sødmælk
- salt og peber
100 g røget skinke
lidt Persille, hakket

Sådan gør du

  1. 1.Halver gulerødderne på langs, og kom dem i en gryde med kogende letsaltet vand.
  2. 2.Skær nu blomkål i buketter og kom i gryden.
  3. 3.Skær stilken af bønnerne og kom i gryden til sidst.
  4. 4.Smelt smørret i en gryde, og tag gryden fra varmen.
  5. 5.Ryst mel og mælk sammen, og hæld blandingen i gryden.
  6. 6.Pisk sammen.
  7. 7.Stil gryden tilbage på blusset, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 minutter.
  8. 8.Kom lidt kogevand heri, og lad saucen simre i 5 minutter.
  9. 9.Smag saucen til med salt og peber.
  10. 10.Kom de afdryppede grøntsager på fad, og hæld sauce henover.
  11. 11.Kom skinke og persille herpå og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #forret