Lynhurtig, indiskinspireret aftensmad til hele familien. Dahl er udkogte linser med varme krydderier, og vi serverer den her med en nem råkost på toppen for lidt ekstra vitaminer. Server den eventuelt med creme fraiche eller græsk yoghurt til.
4 Personer
25 Minutes
Ingredienser
2 dl
røde linser
5 dl
vand
3 spsk.
olie
2 tsk.
karry
1 tsk.
spidskommen
1
bouillonterning
-
salt
-
citron
Råkost
150 g
gulerod og/eller hvidkål
2 spsk.
sesamfrø
Derudover
-
creme fraiche
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt linserne til at koge i vandet. Skum af undervejs.
2
Varm olien på en mindre pande, og svits krydderierne heri.
Hæld krydderiblandingen og al olien samt bouillon i gryden med linserne, og lad det hele simre, indtil linserne er kogt ud. Det tager ca. 12 minutter.
3
Kom eventuelt lidt mere vand i, hvis din dahl er meget tyk i konsistensen.
Pisk suppen igennem med et piskeris, eller brug en blender. Smag til med salt og citronsaft.
4
Riv gulerødderne groft eller skær dem i tynde stave på et mandolin- eller juliennejern.
5
Rist evt. sesamfrøene på en tør pande, og bland dem med gulerødderne.
6
Anret din dahl med den friske råkost på toppen og evt. en klat creme fraiche eller græsk yoghurt.