Cremet champignonsuppe med porre og timian
AFTENSMAD

Cremet champignonsuppe med porre og timian

Champignonsuppe toppet med sprøde champignon eller portobellosvampe. Den her er til svampeelskeren og alle andre, der kan lide en god og nærende suppe.
  • 4 Personer

Suppe

1 stk. løg
2 fed hvidløg
400 g champignon
4 kviste timian 3-4
1 stk. porre
lidt smør
lidt mel
8 dl. hønsebouillon Eller grøntsagsbouillon
2 dl. fløde

Topping

200 g champignon eller portobellosvampe
2 fed hvidløg
1 bundt persille

Tilbehør

- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Pil og skær løget i små tern. Pil og hak hvidløg fint. Skær champignon i grove tern eller i kvarte. Pluk timian fra kvistene. Skær porren i ringe.
  2. 2
    Steg løg og champignon i en gryde med lidt olie i 3-4 min. Tilsæt 1½ spsk. mel og 2 spsk. smør og lad det smelte og vend det godt rundt. Hæld hønsebouillon herved og timian og lad det koge i 12 min. Tilsæt porre og fløde og kog fortsat 4-5 min. Smag til med salt og peber.
  3. 3
    Klargør champignonerne og skær dem groft. Pil og hak hvidløg og pluk og hak persillen.Steg champignonerne gyldne på en pande med lidt smør. Tilsæt hvidløg det sidste minut af stegetiden og krydr med salt og peber.
  4. 4
    Anret champignonsuppen i dybe tallerkener med porre og top med stegte champignon og persille. Spis brød hertil.