Cremet champignonsuppe med porre og timian
- 4 Personer
Suppe
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
400 g | champignon |
4 kviste | timian 3-4 |
1 stk. | porre |
lidt | smør |
lidt | mel |
8 dl. | hønsebouillon Eller grøntsagsbouillon |
2 dl. | fløde |
Topping
200 g | champignon eller portobellosvampe |
2 fed | hvidløg |
1 bundt | persille |
Tilbehør
- | brød |
Sådan gør du
-
1Pil og skær løget i små tern. Pil og hak hvidløg fint. Skær champignon i grove tern eller i kvarte. Pluk timian fra kvistene. Skær porren i ringe.
-
2Steg løg og champignon i en gryde med lidt olie i 3-4 min. Tilsæt 1½ spsk. mel og 2 spsk. smør og lad det smelte og vend det godt rundt. Hæld hønsebouillon herved og timian og lad det koge i 12 min. Tilsæt porre og fløde og kog fortsat 4-5 min. Smag til med salt og peber.
-
3Klargør champignonerne og skær dem groft. Pil og hak hvidløg og pluk og hak persillen.Steg champignonerne gyldne på en pande med lidt smør. Tilsæt hvidløg det sidste minut af stegetiden og krydr med salt og peber.
-
4Anret champignonsuppen i dybe tallerkener med porre og top med stegte champignon og persille. Spis brød hertil.