Clafoutis med kirsebær
- 4 Personer
ingredienser
3 stk. | æg |
1 dl. | sukker |
1 dl. | hvedemel |
100 g | marcipan |
3 dl. | (lige dele mælk og fløde) |
500 g | kirsebær |
1 knsp. | salt |
2 spsk. | sukker |
- | en klat smør til formen |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Pisk æg og sukker sammen i en skål.
-
3Pisk hvedemelet i.
-
4Riv marcipanen med et rivejern lige ned i skålen og rør rundt.
-
5Pisk fløde og lidt salt i og lad stå.
-
6Smør et stort tærtefad på ca. 26 cm med smør og drys det med sukker.
-
7Fordel kirsebær i bunden af fadet og hæld til sidst æggemassen over.
-
8Stil formen midt i ovnen og bag i ca. 30 minutter.
-
9Tag tærten ud og lad den køle af, indtil den er lun eller kold, før du serverer den.Drys flormelis over lige før servering.
-
10Pynt med en håndfuld kirsebær på toppen.
Tip!
TIP:Server med kold flødeskum, de voksne kan få lov at dryppe lidt kirsebærlikør over.