Citronpasta og kalvekødboller med svampe
- 4 Personer
- 30 Minutes
ingredienser
25 g | tørrede svampe fx gule rørhatte |
500 g | hakket kalvekød eller kalv og flæsk |
2 skiver | lyst brød |
1 stk. | revet hvidløg. |
- | salt og peber |
15 g | smør |
1 spsk. | olie |
1.5 dl. | tør Marsala (Italiensk hedvin) |
300 g | spaghetti |
15 g | smør |
1 stk. | økologisk citron |
Tilbehør:
4 skiver | godt brød |
Sådan gør du
-
1Læg svampene i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over dem.
-
2Lad dem trække 30 minutter.
-
3Tag svampene op og skyl dem nøje før du hakker dem fint.
-
4GEM udblødningsvandet.
-
5Læg brødet i en skål med vand i 5 minutter.
-
6Tag op og pres vandet fra.
-
7Rør kød, opblødt brød, svampe, hvidløg, salt og peber til en fars.
-
8Form farsen til ganske store kødboller og steg dem i smør og olie på en pande.
-
9Si udblødningsvandet gennem et kaffefilter (det indeholder tit lidt jord).
-
10Hæld Marsala og udblødningsvand på panden.
-
11Lad bollerne simre i 10-12 minutter indtil gennemkogte.
-
12Kog pastaen efter anvisning.
-
13Vend den nykogte pasta med smør, økologisk citronskal og sort peber.
-
14Server straks til kødboller og sauce.
Tip!
TIP: Brug tørrede svampe. De giver en intens svampesmag til både kødet og saucen.