Citronpasta og kalvekødboller med svampe

Kødboller serveres her på en ny måde med svampe i farsen, som giver en afrundet smag. Pasta med økologisk citronskal hertil. 
Citronpasta og kalvekødboller med svampe
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

ingredienser

25 g tørrede svampe fx gule rørhatte
500 g hakket kalvekød eller kalv og flæsk
2 skiver lyst brød
1 stk. revet hvidløg.
- salt og peber
15 g smør
1 spsk. olie
1.5 dl. tør Marsala (Italiensk hedvin)
300 g spaghetti
15 g smør
1 stk. økologisk citron

Tilbehør:

4 skiver godt brød

Sådan gør du

  1. 1.Læg svampene i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over dem.
  2. 2.Lad dem trække 30 minutter.
  3. 3.Tag svampene op og skyl dem nøje før du hakker dem fint.
  4. 4.GEM udblødningsvandet.
  5. 5.Læg brødet i en skål med vand i 5 minutter.
  6. 6.Tag op og pres vandet fra.
  7. 7.Rør kød, opblødt brød, svampe, hvidløg, salt og peber til en fars.
  8. 8.Form farsen til ganske store kødboller og steg dem i smør og olie på en pande.
  9. 9.Si udblødningsvandet gennem et kaffefilter (det indeholder tit lidt jord).
  10. 10.Hæld Marsala og udblødningsvand på panden.
  11. 11.Lad bollerne simre i 10-12 minutter indtil gennemkogte.
  12. 12.Kog pastaen efter anvisning.
  13. 13.Vend den nykogte pasta med smør, økologisk citronskal og sort peber.
  14. 14.Server straks til kødboller og sauce.

Tip!

TIP: Brug tørrede svampe. De giver en intens svampesmag til både kødet og saucen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad