Citronfromage gik sin sejrsgang som dessert til danskernes fester. Prøv en opdateret version af den klassiske dessert, som egentlig stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under navnet panna cotta al limone.
4 Personer
30 Minutes
Fromage
4 stk.
husblas
3 stk.
æg
100 g
sukker
2 stk.
økologiske citroner
0.5 dl
friskpresset citronsaft
0.25 l
fløde
Pynt
-
flødeskum
-
hindbær
-
lakridspulver
ANNONCE
Sådan gør du
1
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
2
Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en lille gryde ved svag varme.
3
Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Bland den smeltede hus- blas med citronskal og -saft, og rør det i æggemassen.
4
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggemassen (gem lidt til pynt).
5
Fordel citronfromagen i en stor skål eller fire portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer.
6
Pynt fromagen inden servering med flødeskum på toppen, lidt friske hindbær og et drys lakridspulver.