Citronfromage
DESSERT

Citronfromage

Citronfromage gik sin sejrsgang som dessert til danskernes fester. Prøv en opdateret version af den klassiske dessert, som egentlig stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under navnet panna cotta al limone.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Fromage

4 stk. husblas
3 stk. æg
100 g sukker
2 stk. øko-citroner, revet skal
0.5 dl. friskpresset citronsaft
0.25 l. fløde

Pynt

- flødeskum
- hindbær
- lakridspulver

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. 2
    Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en lille gryde ved svag varme.

  3. 3
    Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Bland den smeltede hus- blas med citronskal og -saft, og rør det i æggemassen.
  4. 4
    Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggemassen (gem lidt til pynt).
  5. 5
    Fordel citronfromagen i en stor skål eller fire portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer.
  6. 6
    Pynt fromagen inden servering med flødeskum på toppen, lidt friske hindbær og et drys lakridspulver.