Citroncupcakes med espresso/citronsmørcreme
- 10 Personer
Cupcakes:
2.5 dl. | sukker |
75 g | smør |
1 stk. | æg |
4 spsk. | cremefraiche |
2 dl. | mælk |
350 g | mel |
1 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | vaniljesukker |
2 stk. | Citron (øko) ,saft og skal |
Smørcreme:
1 stk. | citron saft |
2 spsk. | espresso |
5 dl. | flormelis |
50 g | smør |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 180 C. Kom smør og sukker i en stor skål, og pisk sammen med elpisker. Kom æg og cremefraiche i og pisk videre. Kom mælken i og pisk sammen.
-
2I en anden skål vendes mel, bagepulver og vaniljesukker. Kom melblandingen i dejen og pisk videre.
-
3Riv skallen af citronen med et juliennejern og snit den fint. Kom citronsaft og citronskal i dejen og pisk sammen.
-
4Fordel dejen i 20 små muffinforme. Fyld formene lidt mere end halvt op. Bag dem ca. 20 min. i midten af ovnen. Køl af.
-
5Pres citronsaften ned i en skål. Kom espresso, smør og halvdelen af flormelissen heri og pisk ensartet med elpisker.
-
6Kom resten af flormelissen i og pisk igen.
-
7Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over kagerne. Kom på køl indtil servering.
-
8Pynt med citronskal og måske lidt malet kaffe.