Citroncupcakes med espresso/citronsmørcreme
BAGVæRK

Citroncupcakes med espresso/citronsmørcreme

En lækker syrlig fristelse med dejlig smag af espresso. Pynt evt. dine cupcakes med revet citronskal og en lille smule friskmalet kaffe for at fuldende udtrykket.  
  • 10 Personer

Cupcakes:

2.5 dl. sukker
75 g smør
1 stk. æg
4 spsk. cremefraiche
2 dl. mælk
350 g mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. Citron (øko) ,saft og skal

Smørcreme:

1 stk. citron saft
2 spsk. espresso
5 dl. flormelis
50 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 180 C. Kom smør og sukker i en stor skål, og pisk sammen med elpisker. Kom æg og cremefraiche i og pisk videre. Kom mælken i og pisk sammen.
  2. 2
    I en anden skål vendes mel, bagepulver og vaniljesukker. Kom melblandingen i dejen og pisk videre.
  3. 3
    Riv skallen af citronen med et juliennejern og snit den fint. Kom citronsaft og citronskal i dejen og pisk sammen.
  4. 4
    Fordel dejen i 20 små muffinforme. Fyld formene lidt mere end halvt op. Bag dem ca. 20 min. i midten af ovnen. Køl af.
  5. 5
    Pres citronsaften ned i en skål. Kom espresso, smør og halvdelen af flormelissen heri og pisk ensartet med elpisker.
  6. 6
    Kom resten af flormelissen i og pisk igen.
  7. 7
    Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over kagerne. Kom på køl indtil servering.
  8. 8
    Pynt med citronskal og måske lidt malet kaffe.