Cinnamon rolls
BAGVæRK

Cinnamon rolls

Kanelsnegle på amerikansk. Søde, bløde og skønne til en julebrunch eller eftermiddagste.
  • 10 Personer

Dejen

50 g gær
2.5 dl. mælk
150 g smør
tsk. salt
600 g mel
2 stk æg
4 spsk. sukker

Fyld

50 g smør
100 g sukker
2 tsk. kanel

Glasur

1 spsk. mælk
stk. vaniljestang
2.5 dl. flormelis
25 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel og salt, hold et par håndfulde mel tilbage. Hak smørret i melet og findel det med fingrene, til det er jævnt fordelt.
  2. 2
    Varm mælken, til den er lillefingervarm, 35-37 grader, og rør eller pisk gæren ud i den.
  3. 3
    Pisk æggene med sukkeret.
  4. 4
    Tilsæt mælke- og æggeblanding til melet og saml dejen nogenlunde i skålen.
  5. 5
    Drys lidt mel på bordpladen, hæld dejen ud på bordet og ælt den grundigt igennem – minimum fem minutter. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret, tilsæt lidt mælk eller vand, hvis den bliver for tør, mens du ælter.
  6. 6
    Form dejen til en kugle med en glat overflade, læg den tilbage i skålen, drys med lidt mel og dæk den med et rent viskestykke.
  7. 7
    Lad dejen hæve 30 minutter.
  8. 8
    Smelt smørret. Brug en spiseskefuld til at pensle to springforme eller en bradepande ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
  9. 9
    Drys lidt mel på bordet. Løft dejen ud, tryk den forsigtigt sammen med knoerne og del den i to lige store stykker.
  10. 10
    Rul hvert stykke ud til et rektangel ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
  11. 11
    Pensl dejen med smeltet smør og drys med sukker og kanel.
  12. 12
    Rul dejen sammen fra den lange side og skær hver rulle i ni lige store stykker.
  13. 13
    Læg stykkerne med skærefladen opad i bradepanden.
  14. 14
    Dæk bollerne med viskestykket og efterhæv 20 minutter.
  15. 15
    Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  16. 16
    Lad bollerne køle af i ca. 20 minutter, flæk imens vaniljestangen og skrab kornene ud.
  17. 17
    Pisk vaniljekorn med smør og flormelis.
  18. 18
    Tilsæt mælk lidt efter lidt, til glasuren er tilpas i konsistensen – den skal ikke være for tynd.
  19. 19
    Dryp glasuren over bollerne og lad dem stå et kvarter før servering.