Chokoladedrøm
- 12 Personer
- 60 Minutes
Dejen
200 g | smør blødt |
200 g | rørsukker |
1 stk. | vaniljestang Kornene |
4 stk. | æg |
200 g | hvedemel |
35 g | kakaopulver |
125 g | mørk chokolade grofthakket |
1 dl. | fløde eller mælk |
2 tsk. | bagepulver |
Topping
150 g | smør |
1 dl. | fløde eller mælk |
250 g | brun farin |
1 spsk. | kakaopulver |
175 g | hasselnødder i flager eller grofthakkede |
1 tsk. | salt |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Pisk smør, sukker og vanilje med en elpisker/røremaskine i 7-10 min til det er lyst og let.
-
3Tilsæt æggene et af gangen, sørg for at piske godt, hver gang du putter et nyt æg i dejen.
-
4Bland hvedemel, kakao, bagepulver og hakket chokolade i en skål. Rør det i smørblandingen skiftevis med fløde. Fordel dejen i en lille bradepande (26-35cm).
-
5Bag kagen i cirka 30 min til den er let, fast. Mens kagen er i ovnen, forberedes fyldet til toppen.
-
6Bland alle ingredienserne til fyldet i en gryde og ”smelt” dem sammen over middel varme i ca. 7-10min. til smørret er smeltet, og sukkeret er begyndt at opløses.
-
7Når de 30 minutter er gået, tag kagen ud og skru op for temperaturen op til 215/200 grader.
-
8Fordel toppingen over kagen og bag den yderligere ca. 10min til toppingen bobler lystigt. Lad kagen køle af inden servering.
Tip!
Brug ristede kokosflager i stedet for nødder. Vil du have den klassiske karamelsmag i toppingen, så udelad blot kakaopulveret, når du laver fyldet.