Chokoladedrøm
BAGVæRK

Chokoladedrøm

Drømmekagen er altid et hit, og det er denne chokoladeudgave af klassikeren i høj grad også! Vi har skiftet kokos ud med nødder for lidt ekstra crunch, men du kan sagtens bruge den traditionelle kokosmel i stedet for.
  • 12 Personer
  • 60 Minutes

Dejen

200 g smør blødt
200 g rørsukker
1 stk. vaniljestang Kornene
4 stk. æg
200 g hvedemel
35 g kakaopulver
125 g mørk chokolade grofthakket
1 dl. fløde eller mælk
2 tsk. bagepulver

Topping

150 g smør
1 dl. fløde eller mælk
250 g brun farin
1 spsk. kakaopulver
175 g hasselnødder i flager eller grofthakkede
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. 
  2. 2
    Pisk smør, sukker og vanilje med en elpisker/røremaskine i 7-10 min til det er lyst og let.  
  3. 3
    Tilsæt æggene et af gangen, sørg for at piske godt, hver gang du putter et nyt æg i dejen.  
  4. 4
    Bland hvedemel, kakao, bagepulver og hakket chokolade i en skål. Rør det i smørblandingen skiftevis med fløde. Fordel dejen i en lille bradepande (26-35cm).  
  5. 5
    Bag kagen i cirka 30 min til den er let, fast. Mens kagen er i ovnen, forberedes fyldet til toppen.  
  6. 6
    Bland alle ingredienserne til fyldet i en gryde og ”smelt” dem sammen over middel varme i ca. 7-10min. til smørret er smeltet, og sukkeret er begyndt at opløses.  
  7. 7
    Når de 30 minutter er gået, tag kagen ud og skru op for temperaturen op til 215/200 grader.  
  8. 8
    Fordel toppingen over kagen og bag den yderligere ca. 10min til toppingen bobler lystigt. Lad kagen køle af inden servering.

Tip!

Brug ristede kokosflager i stedet for nødder. Vil du have den klassiske karamelsmag i toppingen, så udelad blot kakaopulveret, når du laver fyldet.