Chokoladedrøm
Drømmekagen er altid et hit, og det er denne chokoladeudgave af klassikeren i høj grad også! Vi har skiftet kokos ud med nødder for lidt ekstra crunch, men du kan sagtens bruge den traditionelle kokosmel i stedet for.

- 12 Personer
- 60 Minutes
Dejen
200 g | smør blødt |
200 g | rørsukker |
1 stk. | vaniljestang Kornene |
4 stk | æg |
200 g | hvedemel |
35 g | kakaopulver |
125 g | mørk chokolade grofthakket |
1 dl. | fløde eller mælk |
2 tsk. | bagepulver |
Topping
150 g | smør |
1 dl. | fløde eller mælk |
250 g | brun farin |
1 spsk. | kakaopulver |
175 g | hasselnødder i flager eller grofthakkede |
1 tsk. | salt |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
- 2.Pisk smør, sukker og vanilje med en elpisker/røremaskine i 7-10 min til det er lyst og let.
- 3.Tilsæt æggene et af gangen, sørg for at piske godt, hver gang du putter et nyt æg i dejen.
- 4.Bland hvedemel, kakao, bagepulver og hakket chokolade i en skål. Rør det i smørblandingen skiftevis med fløde. Fordel dejen i en lille bradepande (26-35cm).
- 5.Bag kagen i cirka 30 min til den er let, fast. Mens kagen er i ovnen, forberedes fyldet til toppen.
- 6.Bland alle ingredienserne til fyldet i en gryde og ”smelt” dem sammen over middel varme i ca. 7-10min. til smørret er smeltet, og sukkeret er begyndt at opløses.
- 7.Når de 30 minutter er gået, tag kagen ud og skru op for temperaturen op til 215/200 grader.
- 8.Fordel toppingen over kagen og bag den yderligere ca. 10min til toppingen bobler lystigt. Lad kagen køle af inden servering.
Tip!
Brug ristede kokosflager i stedet for nødder. Vil du have den klassiske karamelsmag i toppingen, så udelad blot kakaopulveret, når du laver fyldet.