Bruschetta med confiteret tomat og gedefriskost
FORRET

Bruschetta med confiteret tomat og gedefriskost

  • 6 Personer

Ingredienser

40 stk cherrytomater
1 stk. hvidløg (skåret over på tværs)
5 stk peberkorn
- friske krydderurter (timian, rosmarin, oregano og merian kan anbefales)
1 stk. flute
0.5 dl. olivenolie
2 fed hvidløg
- frisk gedeost (fra Tebstrup, alternativt anden blød gedefriskost fra Tebstrup, alternativt anden blød gedefriskost)
- Friske urter

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl tomaterne og tør dem, fordel dem i et glas med tilhørende tætlukkende låg. Varm olien langsomt op med 1 helt hvidløg delt i 2 dele, hvor den yderste tørre skal er fjernet, hvidløg, peber og rosmarin. Når olien begynder at boble let, hældes den sammen med hvidløgene, peberkorn og rosmarin over tomaterne, låget lukkes, og tomaterne trækker ved stuetemperatur i minimum 2 dage, før du begynder at spise dem.
  2. 2
    Skær fluten på skrå, pensl med olien og bag den i ca. 12 minutter ved 200 grader, til den er gylden og sprød. Lad den køle af og gnid så det friske fed hvidløg på samme side, som du fordeler gedeost og tomat på. Fordel lidt friske urter over og giv et dryp god olivenolie. Servér!