Bruschetta med confiteret tomat og gedefriskost
- 6 Personer
Ingredienser
1 l. | olivenolie |
40 stk. | cherrytomater |
1 stk. | hvidløg (skåret over på tværs) |
5 stk. | peberkorn |
- | friske krydderurter (timian, rosmarin, oregano og merian kan anbefales) |
1 stk. | flute |
0.5 dl. | olivenolie |
2 fed | hvidløg |
- | frisk gedeost (fra Tebstrup, alternativt anden blød gedefriskost fra Tebstrup, alternativt anden blød gedefriskost) |
- | Friske urter |
Sådan gør du
-
1Skyl tomaterne og tør dem, fordel dem i et glas med tilhørende tætlukkende låg. Varm 1 liter olie langsomt op med 1 helt hvidløg delt i 2 dele, hvor den yderste tørre skal er fjernet, hvidløg, peber og rosmarin. Når olien begynder at boble let, hældes den sammen med hvidløgene, peberkorn og rosmarin over tomaterne, låget lukkes, og tomaterne trækker ved stuetemperatur i minimum 2 dage, før du begynder at spise dem.
-
2Skær fluten på skrå, pensl med ca. 0,5 dl olivenolie og bag den i ca. 12 minutter ved 200 grader, til den er gylden og sprød. Lad den køle af og gnid så det friske fed hvidløg på samme side, som du fordeler gedeost og tomat på. Fordel lidt friske urter over og giv et dryp god olivenolie. Servér!