Brødnachos med cheddar og chilichutney

Det lidt for tørre brød får nyt liv som nachos med skarp chutney i denne mexikanskinspirerede ret.
Brødnachos med cheddar og chilichutney
  • 4 Personer

Ingredienser

- boller eller andet tørt brød
- olie
- spidskommen
- cayennepeber
- cheddar eller anden osterest, der kan rives

Chilichutney

3 stk røde chili, hele
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. lys eddike
1 spsk. sukker
- lidt olie

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader. Skær brødet i skiver på et par millimeter, stænk med olie, spidskommen og cayenne, og rist det 5-7 minutter i ovnen, til de er gyldne.
  2. 2.Ved servering lægges et lag ristet brød i bunden af et ildfast fad, derefter et lag ost, endnu et lag brød, og der toppes med mere ost. Bages i ovnen 6-8 minutter.
  3. 3.Pyntes med hakket koriander eller persille og serveres med chilichutney.
  4. 4.Chilichutney: Snit chili og hvidløg fint, hak løget groft, og sauter 10 minutter i olien.
  5. 5.Kom hakkede tomater og eddike heri, og lad det hele simre, så længe du har tid, dog minimum 20 minutter.
  6. 6.Smag chutneyen til med sukker, salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost og #lette retter