Bredie med oksekød og tomat
En slags herligt krydret oksekødsstuvning med oprindelse i Sydafrika, som vi her serverer med basmatiris.

- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | løg |
- | olie |
1 stk. | kanelstang |
2 spsk. | frisksrevet ingefær |
1 tsk. | stødt kardemomme |
600 g | okseinderlår |
1 dåse | Flåede hakkede tomater |
1 stk. | mild grøn chili |
1 stk. | mild rød chili |
- | salt og peber |
3 dl. | basmatiris |
- | bredbladet persille |
Sådan gør du
- 1.Hak løg og svits det i gryde sammen med krydderier.
- 2.Skær kødet i 5 cm store stykker og svits det i gryden.
- 3.Kom tomater ved, fyld dåsen med vand og hæld det i gryden.
- 4.Skær chili i tynde ringe. Halvdelen af den grønne og halvdelen af den røde.
- 5.Kom dem i gryden sammen med salt og peber.
- 6.Læg låg på og lad kødet simre i 1 time. Tag et stykke op og mærk, om det er mørt.
- 7.Hvis ikke, så lad det simre i yderligere 15-30 minutter.
- 8.Spæd eventuelt med mere vand, imens kødet simrer.
Tip!
Server snittet chili til maden, hvis den skal være mere »hot«.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #simremad