Bredie med oksekød og tomat

En slags herligt krydret oksekødsstuvning med oprindelse i Sydafrika, som vi her serverer med basmatiris.
Bredie med oksekød og tomat
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk løg
- olie
1 stk. kanelstang
2 spsk. frisksrevet ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
600 g okseinderlår
1 dåse Flåede hakkede tomater
1 stk. mild grøn chili
1 stk. mild rød chili
- salt og peber
3 dl. basmatiris
- bredbladet persille

Sådan gør du

  1. 1.Hak løg og svits det i gryde sammen med krydderier.
  2. 2.Skær kødet i 5 cm store stykker og svits det i gryden.
  3. 3.Kom tomater ved, fyld dåsen med vand og hæld det i gryden.
  4. 4.Skær chili i tynde ringe. Halvdelen af den grønne og halvdelen af den røde.
  5. 5.Kom dem i gryden sammen med salt og peber.
  6. 6.Læg låg på og lad kødet simre i 1 time. Tag et stykke op og mærk, om det er mørt.
  7. 7.Hvis ikke, så lad det simre i yderligere 15-30 minutter.
  8. 8.Spæd eventuelt med mere vand, imens kødet simrer.

Tip!

Server snittet chili til maden, hvis den skal være mere »hot«.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #simremad