1-2-3 Mørbrad
AFTENSMAD

1-2-3 Mørbrad

Mørbrad på tre forskellige måder: Sennepsstegt mørbrad med purløg, mørbrad med skalotteløg og estragon og mørbrad med lakserogn.
  • 6 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

1 stk. afpudset svinemørbrad,
- ca. 450 g 
salt og peber
spsk. rapsolie
- Sennepsstegt mørbrad med purløg:
stk. løg
1 spsk. grov sennep
tsk. majsstivelse eller 
kartoffelmel
spsk. olie eller svinefedt
- tandstikker
- purløg
- Mørbrad med skalotteløg og estragon:
2 stk skiver s rugbrød 
evt.
spsk. olie eller svinefedt
stk. skalotteløg
- frisk estragon
- Mørbrad med lakserogn:
2 stk skiver toastbrød
1 spsk. cremefraiche 18%
30 g ørredrogn eller kaviar dild

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  2. 2
    Skær mørbradspidsen og mørbradhovedet af og gem det til sennepsstegt mørbrad.
  3. 3
    Dup det midterste stykke kød tørt med køkkenrulle.
  4. 4
    Krydr med salt og peber.
  5. 5
    Rul kødet i film.
  6. 6
    Læg kødet i en kold ovn.
  7. 7
    Tænd ovnen på 100 grader og steg til centrumtemperaturen er 65 grader.
  8. 8
    Skær mørbraden i ½ -1 cm tykke skiver.
  9. 9
    Sennepsstegt mørbrad med purløg: skær mørbradspids og mørbradhoved ud i 6-8 stykker.
  10. 10
    Skær ¼ løg i tynde skiver.
  11. 11
    Riv resten af løget fint og rør det sammen med sennep, majsstivelse, salt og peber og vend spids- og hovedstykker i.
  12. 12
    Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  13. 13
    Steg kødet på alle sider, i alt ca. 2 minutter.
  14. 14
    Steg løgskiverne bløde.
  15. 15
    Kom de bløde løg på kødet og drys med klippet purløg.
  16. 16
    Anret med tandstikkere stukket igennem et stykke purløg.
  17. 17
    Mørbrad med skalotteløg og estragon: skær brødet i passende stykker.
  18. 18
    Rist det på en pande i lidt olie, på en brødrister eller i ovn.
  19. 19
    Læg mørbradskiver på brødet og pynt med finthakket løg og hakket estragon.
  20. 20
    Krydr med salt og peber.
  21. 21
    Mørbrad med lakserogn: skær brødet i passende stykker. Rist det.
  22. 22
    Smør brødet med cremefraiche, læg mørbradskiver på og pynt med rogn og dild.
  23. 23
    Krydr med salt og peber.