Opskrift: Boller i karry - for dummies - trin for trin
Boller i karry er en klassiker på danskernes aftensmadsbord. Retten er kendt i Danmark siden 1935 og kan laves i et hav af varianter, hvor man blandt andet putter æbler i kogevandet. Vi laver dog den helt klassiske version og serverer ris til. Opskriften er fra bogen "Mad for begyndere - 52 enkle opskrifter trin-for-trin".
Du skal bruge
2 tsk. karry
2 løg
1 tsk. peber
1½ tsk. salt
6 dl ris
25 g smør
400 g hakket svinekød
1 æg
2 gulerødder
2 dl mælk
3 spsk. mel
Trin 1
Rør kødet med salt.
Trin 2
Pil og hak løg fint.
Trin 3
Rør løg, mælk, æg og ½ tsk. peber i farsen. Rør, til det hænger sammen.
Trin 4
Form 12 kødboller med en ske.
Trin 5
Kog bollerne i en gryde med vand.
De er færdige, når de kommer op til overfladen.
Tag bollerne op med en hulske, og læg dem på en tallerken.
Gem 1 liter kogevand.
Trin 6
Pil og hak 1 løg.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Trin 7
Kom smør i en gryde.
Tilsæt karry. Svits 1 minut.
Trin 8
Kom løg og gulerødder i gryden.
Steg i 2 minutter.
Trin 9
Drys mel i gryden. Rør rundt.
Trin 10
Tilsæt kogevand, lidt efter lidt, under omrøring.
Kog, til saucen har en tyk konsistens. Tilsæt kødbollerne.
Trin 11
Smag saucen til med salt og peber.
Trin 12
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Trin 13
Server! Og nyd maden med familie eller gode venner!