Kageudstyr: Det skal du bruge, når du bager cupcakes
Udstyr. Cupcakes kræver forme, farver og figurer
Cupcakes
Du kan købe færdige muffins, hvis du gerne vil springe bagningen over.I stedet for at bruge fondant til figurerne kan du bruge marcipan, der er æltet med frugtfarve.
Icing kan du selv lave af 250 gram flormelis, en halv stang vanilje, 75 gram smør og 2 spsk. mælk. Pisk og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Når du køber papirforme, er det godt at vælge forme af en lidt kraftig kvalitet, de holder bedst på kagerne.
Fondanten
Fondanten bruger du til at forme rosenblade, gulerødder, sommerfugle eller muslinger af. Fondanten er som modellervoks, der kan spises. Massér fondanten med farve. Drys den med lidt maizena og rul den i kugler og form figurer med hænderne.
Glimmeret
Drys glimmer på til sidst, og få dine kager til at ligne en million.
Icingen
Icing sprøjtes direkte på kagerne. Icing kan købes færdig i en specialbutik. Farve til icing tilsættes med en tandstik dyppet i farveglasset, rør rundt med en ske, tilsæt igen, indtil du er tilfreds med farven.
Knivsættet
Et knivsæt er godt til at skabe struktur og fuldende formen på figurerne.
Sprøjteposerne
Køb sprøjteposerne mindst 30 cm lange, så de er til at styre. Sæt tyllen i posen, før den fyldes to tredjedele med icing. Tryk fyldet sammen og vrid det øverste af posen rundt. Hold posen inde i håndfladen, mens du klemmer en swirl. Begynder du swirlen ude i kagens omkreds, får du en softiceformet swirl. Begynder du i centrum af kagen og cirkler udad, får du en rose.
Bageformene
Bagepladen har fordybninger, hvor papirformene skal sættes i. Bagepladen sørger for at holde sammen på kager og forme, selvom kagerne udvider sig, når de bliver bagt.
Udstikkere
Rul fondanten ud på et stykke bagepapir, pudret med maizena, og stik figurer ud med udstikkere. Eller pres fondanten ned i silikoneformen.