Opskrift: Brun sovs med kulør

Vi skal have sovs til frikadellerne og bøfferne, og den skal være brun. Vi giver dig her opskriften på en traditionel brun sovs, som din mor eller mormor lavede den. Brun sovs er nem at lave, se her hvordan.

Brun sovs - ingredienser

 

  • 2,5 spsk hvedemel  
  • 2,5 spsk smør
  • 5 dl fond, bouillon, mælk eller halvt mælk, halvt bouillon
  • salt og peber
  • kulør

 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brun sovs - sådan gør du

 

  1. Smørret smeltes i en gryde, og melet røres i lidt efter lidt.
  2. Når alt smørret er opsuget i melet, kommes væsken i lidt efter lidt under stadig omrøring.
  3. Når al væsken er kommet i, fortsættes omrøringen, mens den koger stille igennem i fem minutter.
  4. Smages til med salt og peber og tilsættes lidt sovsekulør under omrøring, indtil den ønskede brunhed er opnået.