Se, hvad du får, når du køber ekstra jomfru olivenolie
Ekstra jomfru, jomfru eller bare olivenolie, se hvad der er bedst.
- Ekstra jomfru olivenolie
Den bedste kategori, hvor olien ingen fejl eller afvigelser har. Ekstra jomfru olivenolie kan man i virkeligheden betegnes som en juice, den presses som saften af en appelsin uden anden påvirkning end den rent pressemæssige. - Jomfru olivenolie
En fejlmargin på max. 20 % er tilladt. Fejl kan være frost eller skyldes oliven, der har ligget på jorden. - Olivenolie
En fejlmargin på 20-25 % er tilladt, men grovere fejl end jomfru olivenolie. Hvis der er over 25 % fejl, diskvalificeres høsten. - Sansaolie
Det er den olie, der laves af resterne af frugt og sten, der ligger tilbage som en masse efter presningen. Der bruges en katalysator, typisk petroleum, for at fremprovokere resterne af smagen af olivenolie. Olien kaldes også pomace. - Raffinerede og ratificerede olier
Olier med en række fejl, der rettes ved en kemisk proces, som er raffinering eller ratificering. Olierne renses for at fjerne smag, lugt og eventuel farve og har derfor ingen karakteristisk smag.