10 gode råd til mikrobølgeovnen

Hæv gærdejen i mikrobølgeovnen, kog hurtige ris og smut nemme mandler.
boller der hæver

Vidste du, at du kan spare tid ved at lade dejen hæve i mikrobølgeovnen?

1. Skriv noter

Tag noter, når du bruger mikrobølgeovnen. Så ved du næste gang, hvor lang tid blomkålshovedet har brug for.

2. Fordel varmen i den varme drik

Rør rundt, når du har opvarmer en drik, så varmen er jævnt fordelt. Smag selv for en sikkerheds skyld, hvis den varme drik er til et barn.

3. Læg maden fladt

Fordel maden jævnt og fladt i fadet og skub de største stykker ud til fadets kant.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

4. Brug de rigtige materialer

Brug glas, varmfast plast, porcelæn, keramik, koge- og stegeposer og bagepapir i mikrobølgeovnen. Brug ikke metal, porcelæn med guldkanter og plastik, der ikke er godkendt til mikrobølgeovnen. For eksempel Margretheskåle.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

5. Test dit service

Du kan teste om dit service kan tåle mikrobølger ved at sætte det ind i mikrobølgeovnen sammen med et glas vand. Giv det 30 sekunder og mærk så efter - hvis fadet er så varmt, at du ikke kan røre ved det, er det ikke egnet til mikrobølgeovnen.

6. Prik æggeblommer og fast skind eller skræl

Tilbered udslået æg i mikrobølgeovnen, men prik hul flere steder på æggeblommen, så det ikke eksploderer. Prik også tomater, pølser, pillekartofler, auberginer og andet, der har fast skind eller skræl.

7. Prøv at lade dejen hæve i mikrobølgeovnen

Lad gærdejen hæve i mikrobølgeovnen. Form for eksempel boller, lad dem stå på en tallerken dækket med bagepapir og Lun dejen ved 900 W i 20-30 sek. Dejen skal være lun. Ellers giv den fem sekunder mere. Flyt dejen til bageplade ov efterhæv i 20 minutter. Bag som vanligt.

8. Kog hurtige ris i mikroovnen

Kog en portion ris. For eksempel 1 del ris, 2 dl vand og ¼ teske salt i en høj skål, der dækkes til. Kog ved 900 w i 3 minutter og bagefter 250 w i fem minutter. Hvil i 3 minutter.

9. Smelt husblas i mikrobølgeovnen

Udblød husblas 5 min. i koldt vand. Vrid husblasen let og læg den i en skål med det vand der følger med. 3 blade smeltes ved 900 W i 20 sek. og 6 blade i 30 sek.

10. Smut mandler

Kom mandler i et krus eller en skål. Hæld vand ved så det dækker (1-1½ dl). Kog ved 900 W i 1-1½ min. Hvil i ca. 2 min. og smut dem.



 

Læs mere om