Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids
DRIKKE

Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids

I stedet for ærter kan I bruge frosne majs til smoothien. Sammen med majs kan I også bruge røde frugter – jordbær, hindbær, brombær og lign.
  • 1 Person

Ingredienser

2 dl. magert syrnet produkt – f.eks. A38, kærnemælk eller yoghurt
1 dl. frosne ærter
stk. moden banan
1 tsk. flydende honning
1 tsk. friskpresset limesaft (eller citron eller appelsin)
100 g gul frugt – skrællet ananas, pære, mango eller fersken

Rugbrødsdrys med lakrids

2 skiver rugbrød
1 tsk. knust engelsk lakrids

Sådan gør du

  1. 1
    Blend de syrnede produkter og de frosne ærter, til det er næsten glat.
  2. 2
    Tilsæt banan, honning, limesaft og den gule frugt og blend igen.
  3. 3
    Tilsæt lidt vand, hvis du synes smoothien er for tyk.
  4. 4
    Hæld smoothien i et glas og kom 2 spsk drys på.
  5. 5
    Server med en langskaftet ske, så den både kan drikkes og spises.
  6. 6
    Kom det revne rugbrød på en kold stegepande og rist det først 1-2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min.
  7. 7
    Hæld de mindste stykker rugbrød, som er ristet, over på et stykke smørrebrødspapir på en bagerist og rist resten af rugbrødet i ca. 5 min. til alt er sprødt, uden at være brændt.
  8. 8
    Lad rugbrødet køle af og bland det med lakridsen.