Cinnamon rolls
- 10 Personer
Dejen
50 g | gær |
2.5 dl. | mælk |
150 g | smør |
tsk. | salt |
600 g | mel |
2 stk. | æg |
4 spsk. | sukker |
Fyld
50 g | smør |
100 g | sukker |
2 tsk. | kanel |
Glasur
1 spsk. | mælk |
stk. | vaniljestang |
2.5 dl. | flormelis |
25 g | smør |
Sådan gør du
-
1Bland mel og salt, hold et par håndfulde mel tilbage. Hak smørret i melet og findel det med fingrene, til det er jævnt fordelt.
-
2Varm mælken, til den er lillefingervarm, 35-37 grader, og rør eller pisk gæren ud i den.
-
3Pisk æggene med sukkeret.
-
4Tilsæt mælke- og æggeblanding til melet og saml dejen nogenlunde i skålen.
-
5Drys lidt mel på bordpladen, hæld dejen ud på bordet og ælt den grundigt igennem – minimum fem minutter. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret, tilsæt lidt mælk eller vand, hvis den bliver for tør, mens du ælter.
-
6Form dejen til en kugle med en glat overflade, læg den tilbage i skålen, drys med lidt mel og dæk den med et rent viskestykke.
-
7Lad dejen hæve 30 minutter.
-
8Smelt smørret. Brug en spiseskefuld til at pensle to springforme eller en bradepande ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
-
9Drys lidt mel på bordet. Løft dejen ud, tryk den forsigtigt sammen med knoerne og del den i to lige store stykker.
-
10Rul hvert stykke ud til et rektangel ca. 25 centimeter gange 35 centimeter.
-
11Pensl dejen med smeltet smør og drys med sukker og kanel.
-
12Rul dejen sammen fra den lange side og skær hver rulle i ni lige store stykker.
-
13Læg stykkerne med skærefladen opad i bradepanden.
-
14Dæk bollerne med viskestykket og efterhæv 20 minutter.
-
15Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
-
16Lad bollerne køle af i ca. 20 minutter, flæk imens vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
17Pisk vaniljekorn med smør og flormelis.
-
18Tilsæt mælk lidt efter lidt, til glasuren er tilpas i konsistensen – den skal ikke være for tynd.
-
19Dryp glasuren over bollerne og lad dem stå et kvarter før servering.