Cookies med mandler og kirsebær
BAGVæRK

Cookies med mandler og kirsebær

Søde og seje amerikanske cookies. De tørrede kirsebær kan erstattes af tranebær eller rosiner, hvis du synes.
  • 10 Personer

Ingredienser

100 g mandel
100 g hvid chokolade
1 stk. vaniljestang
150 g mel
tsk. bagepulver
100 g smør
100 g sukker
50 g lys sirup
1 stk. æg
50 g tørrede kirsebær eller tranebær

Sådan gør du

  1. 1
    Dæk mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i vandet i minimum fem minutter, smut, skyl og tør dem.
  2. 2
    Hak mandler og chokolade groft.
  3. 3
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. 4
    Bland mel og bagepulver.
  5. 5
    Pisk vaniljekorn med smør, sukker og sirup, til smørret er cremet, pisk derefter ægget i.
  6. 6
    Rør først mel, derefter mandler, chokolade og kirsebær i blandingen.
  7. 7
    Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Der skal være afstand mellem kagerne, de flyder ud under bagningen – ca. 12 kager på bagepladen.
  8. 8
    Bag kagerne 12-15 minutter ved 175 grader.
  9. 9
    Lad dem køle lidt af på pladen og læg dem så på en rist, til de er helt kolde.
  10. 10
    Opbevar kagerne i en kagedåse.