Cookies med mandler og kirsebær
- 10 Personer
Ingredienser
100 g | mandel |
100 g | hvid chokolade |
1 stk. | vaniljestang |
150 g | mel |
tsk. | bagepulver |
100 g | smør |
100 g | sukker |
50 g | lys sirup |
1 stk. | æg |
50 g | tørrede kirsebær eller tranebær |
Sådan gør du
-
1Dæk mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i vandet i minimum fem minutter, smut, skyl og tør dem.
-
2Hak mandler og chokolade groft.
-
3Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
4Bland mel og bagepulver.
-
5Pisk vaniljekorn med smør, sukker og sirup, til smørret er cremet, pisk derefter ægget i.
-
6Rør først mel, derefter mandler, chokolade og kirsebær i blandingen.
-
7Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Der skal være afstand mellem kagerne, de flyder ud under bagningen – ca. 12 kager på bagepladen.
-
8Bag kagerne 12-15 minutter ved 175 grader.
-
9Lad dem køle lidt af på pladen og læg dem så på en rist, til de er helt kolde.
-
10Opbevar kagerne i en kagedåse.