Krydret tærte med lam og spinat
- 8 Personer
Dej
150 g | hvedemel |
25 g | groft mel, f.eks. grahamsmel |
1 tsk. | salt |
50 g | koldt smør |
2 spsk. | yoghurt naturel |
1 spsk. | koldt vand, til at samle dejen |
Fyld
1 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | tørret chili (ca.) |
1 fed | hvidløg, fintrevet |
400 g | hakket lammekød |
6 tsk. | forårsløg, grofthakkede |
100 g | soltørrede tomater, grofthakkede |
3 stk. | æg |
175 g | græsk yoghurt |
3 spsk. | Mælk eller fløde |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
75 g | revet ost eller cremet feta |
150 g | spinat |
Tilbehør
- | En god grøn salat |
Sådan gør du
-
1Bland hvedemel, grovmel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med yoghurt og 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
-
2Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 10 min.
-
3Varm imens olien op på en pande. Steg krydderierne i 1 min til de bruser let og dufter, tilsæt lammekødet og steg det gyldent i 3-4 min. Kom forårsløg og soltørrede ved og lad det stege yderligere 2-3min.
-
4Pisk æg, yoghurt, mælk, salt og peber sammen i en skål. Blancher spinaten i et halvt minut, før den afdryppes og vendes i tærten med resten af fyldet. Fordel kødet over tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med til slut med ost.
-
5Bag tærten i ovnen i ca.30 min til den er gylden og fast. Lad tærten køle lidt ned inden servering.
Tip!
Bag tærten et par dage inden servering og frys den ned. Tag den ud et par timer inden servering og lun den i ovnen ved 150C. Har du en rest kold lammekød tilbage, så skær den i små tern og brug det i stedet for hakket lammekød.