Thai-tomatsuppe
AFTENSMAD

Thai-tomatsuppe

Tomatsuppe med fløde er godt, tomatsuppe med kokosmælk er meget godt. Et lille tvist, og tomatsuppen er vegansk, og det uden at den taber smag og fylde. Opskriften er fra Gorm Wisweh's nye kogebog “Suppe".
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Det skal du bruge:

3 fed hvidløg
0.5 stilk citrongræs , frisk
2 bananskalotteløg
1 stk. ingefær , på størrelse med en tommel
- olivenolie
- ristet sesamolie
1 tsk. rød karry , en god en
12 tomater , eller 2 dåser flåede
1 dåse kokosmælk
2 dl vand , evt.

Topping:

- fintskåret chili
- Sorte sesamfrø
- lime
- Friske koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Skær hvidløg, citrongræs, skalotteløg og ingefær i små stykker, og rist det stille og roligt af i lidt olivenolie og mørk sesamolie (hvis du har).
  2. 2
    Rist rød karry med i 1 minuts tid. Tilsæt tomater i tern, og lad det koge op. Er der meget væske, går du bare videre til næste punkt, men ser det lidt tørt ud – af en suppe at være – så tilsæt lidt vand.
  3. 3
    Tilsæt kokosmælk, og lad det simre i 10 minutter. Blend nu det hele til en cremet suppe. Servér med lime, frisk koriander og resten af toppingen.