Bolopizza med urteolie, creme fraiche og pecorino
AFTENSMAD

Bolopizza med urteolie, creme fraiche og pecorino

Hvis man nogensinde skulle åbne et pizzaria, skulle den her med på menukortet! Bolognesen kan sagtens være en rest fra i går. Opskriften stammer fra bogen "Perfekt Pizza" af Jon Daniel Edlund
  • 2 Personer

Du skal bruge:

lidt durummel
270 g pizzadej
4 spsk. tomatsauce
100 g mozzarellaost eller fior di latte
4 spsk. oksebolognese

Efter bagning

lidt creme fraiche 38%
- urteolie
- parmesanchips

Bolognese

200 g pancetta , guanciale-bacon eller anden god bacon
1 kg okseklump eller oksebov
2 stk gule løg , mellemstore
3 fed hvidløg , store
2 stk gulerødder , store
2 stængler bladselleri , store
2 spsk. tomatpuré
3 dåser San Marzano tomater
1 l. oksefond
2 dl. hvid eller rødvin
3 kviste frisk rosmarin
3 kviste frisk salvie
3 kviste frisk timian (oregano kan også bruges)
4 blade laurbærblade

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave din oksebolo. Skær bacon ud i små tern. Steg dem ved middelhøj varme i en gryde, til de begynder at få farve. Skær okseklumpen ud i mindre stykker, fjern bacontern fra gryden, og brun nu kødet i gryden ved høj varme, til det får stegeskorpe. Fjern kødet fra gryden, og stil til side sammen med bacon.
  2. 2
    Skær løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri ud i små tern, og steg det i nogle minutter under omrøring. Tilsæt tomatpuré, og rør rundt. Lad det stege hårdt igennem i ca. 5 minutter, til det begynder at dufte karamelliseret og en smule brændt. Tilsæt dåsetomat, og skyl dåserne rent med en smule vand. Tilsæt også dette tomatvand til gryden. Hæld oksefond og vin op i gryden sammen med det brunede oksekød og bacon. Bind alle de friske krydderurter sammen med en lille snor, og tilsæt dem til gryden sammen med laurbærblade.
  3. 3
    Lad hele retten stå og småsimre under låg i minimum 4-5 timer, men gerne længere! 6-8 timer ville være smukt, og her er kødet for alvor mørt.
  4. 4
    Når gryderetten har simret, og kødet virker dejligt mørt, trækker du kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler. Hvis det overhovedet er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
  5. 5
    Vil du servere din bolognese som en pastaret? Så koger du blot pasta, vender det med saucen og serverer med friskrevet parmesan og lidt frisk basilikum.
  6. 6
    Resterne gemmer du til min lækre bolopizza.
  7. 7
    Start med at trykke din pizzadej ud. Tilføj tomatsauce, som du placerer i midten af dejen. Brug bagsiden af din ske til forsigtigt at sprede tomatsaucen ud i cirkulære bevægelser, til der er 2-3 cm ud til kanten. Dernæst toppes der med mozzarellaost og små klatter bolo fordelt på hele pizzaen. Tag nu fat i dejen, og stræk den tynd og stor hele vejen rundt. Det er her, du former din pizza rund og flot!
  8. 8
    Bag din pizza i din pizzaovn på minimum 430 grader, til skorpen er begyndt at få lidt farve. Hold øje med skorpen! Den skal have lidt farve. Farve betyder karamellisering, hvilket giver smag til din pizza. Når pizzaen er færdigbagt, toppes den med friskrevet pecorino eller parmesanost, lidt fed creme fraiche og urteolie,

Tip!

Et sygt lækkert tip til den her pizza: Lav nogle parmesanchips og top dem efter bagning. Sygt nemt, sygt nice.Kilde: Jon Daniel Edlund