Frilandskyllingefilet i cremet svampesauce – knasende knuste kartofler – sylt af sprødt grønt
Savner du inspiration til, hvordan du skal tilberede dine kyllingefileter, så prøv denne opskrift med tilbehør, der både er sprødt, cremet og knasende.
4 Personer
Ingredienser
4 stk.
Label Rouge frilandskyllingefileter
-
olivenolie til stegning
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
smør
1 bundt
timian
1 fed
hvidløg
cremet svampesauce:
200 g
blandede svampe
1 spsk.
smør
1 stk.
skalotteløg
1 fed
hvidløg
3 dl
hønsefond
2 dl
piskefløde
sprøde kartofler:
20 stk.
små kartofler
2 spsk.
salt
3 spsk.
olivenolie
syltet topping:
2 dl
lys eddike
1 dl
sukker
1 dl
vand
1 stk.
skalotteløg
0.5 stk.
agurk
8 stk.
sukkerærter
50 g
spirer
ANNONCE
Sådan gør du
1
Start med koge kartoflerne i rigeligt saltet vand. Når de er møre, lægger du dem på en bageplade og presser dem med en lille kop, så de bliver ca. 1 cm. Høje og flækker lidt. Kom olivenolie og salt på dem og bag dem sprøde ved 225° i 25-30 min. De skal være helt sprøde og gyldne.
2
Imens skærer du dine agurker i små tern og skalotteløg i tynde skiver. Snit sukkerærterne på langs og bland dem sammen med spirerne. Kog syltelagen op af eddike, sukker og vand, og lad det køle af, inden den hældes over grøntsagerne.
3
Steg svampene af i mindre stykker i smørret sammen med hakket skalotteløg og hvidløg. Kom hønsefonden på, og lad det simre i 10 min. Kom fløden ved og lad det simre i 5 min. Smag til med salt og peber.
4
Brun dem af på begge sider på en pande i olie, til de har en flot gylden farve. Skru ned for varmen og kom smør, timian og hvidløg på panden. Vend og drej kyllingebrysterne i fedtstoffet i 6-8 min. Lad dem trække færdige på panden. Anret de saftige kyllingebryster med de sprøde kartofler, den cremede sauce og den sur/søde sylt tæt sammen.