3. Du opdager, hvilket tøj i garderoben du er glad for
Samtidig blev Tina klogere på, hvilket tøj hun virkelig er glad for. Hvis noget tøj strammer lidt, kvaliteten er dårlig, eller uldtrøjen kradser, gider man nemlig ikke have det på i flere dage. Kun det tøj, der består testen, elsker du virkelig. Tina lærte også, hvilke materialer der fungerer bedst for hende, og at polyester for eksempel hurtigere begynder at lugte.
4. Du holder op med at smide næsten rent tøj til vask
Mange af os har en kategori af tøj, der ikke er beskidt nok til vaskekurven, men heller ikke rent nok til skabet. Det havde Tina også, og hun hængte det på stole, kommoder, eller hvor hun nu lige tog det af. Resultatet var, at hun hver søndag ofte endte med at smide det hele til vask alligevel. Men under tøjeksperimentet var hun nødt til at tage stilling, om tøjet var rent nok til at tage på næste dag, og derfor afskaffede hun mellemkategorien, altså det halvrene tøj. Enten er tøjet rent nok til at have på igen, og så kommer det ind i skabet. Eller også er det beskidt og skal til vask.
»Nu står jeg ofte og kigger ned i en vasketøjskurv, som der ikke er vasketøj i. Jeg har nok nedsat min tøjvask med omkring to tredjedele,« skyder Tina på.
Læs også her, hvorfor Rådet for Bedre Hygiejne anbefaler dig at vaske meget mindre tøj og gå sjældnere i bad.
5. Du lærer at planlægge din tøj-uge
Hvis man vil gå i Tinas fodspor, anbefaler hun, at man søndag aften kigger på ugens program og vejrudsigt. Derefter vælger man et godt sæt tøj fra basisgarderoben, som for eksempel kan tilsættes en blazer den ene dag eller et par høje hæle den anden, så man kan klæde sig på til forskellige lejligheder.
»Det kræver, at man gider tage sig tid til at planlægge lidt. Men jeg tror, man får meget mere tøjglæde, i stedet for den der usikkerhed, skam og tøjstress, mange går rundt med.«