Banan-kokos-ris
SNACKS OG TILBEHøR

Banan-kokos-ris

Brug bananerne i en lækker og varm risret med kokosmælk, rosiner og kanel.
  • 2 Personer
  • 55 Minutes

Det skal du bruge:

400 ml kokosmælk
200 g brune ris
1 spsk. Fairtrade-rørsukker
25 g rosiner
0.5 tsk. salt
0.5 Fairtrade-bananer
2 spsk. kokosolie
- ahornsirup , et skvæt
1 knsp. kanel

Sådan gør du

  1. 1
    Opvarm kokosmælk og ris i en pande ved lav varme og bring det i kog. Tilsæt lidt vand, smag blandingen til med sukker og rør godt rundt.
  2. 2
    Lad risene simre i kokosmælken. Rør regelmæssigt rundt. Efter cirka 45 minutter absorberer risene al væske og er færdige. Tjek konsistensen – hvis risene stadig er lidt hårde, kan du tilsætte lidt mere vand og lade risene simre videre.
  3. 3
    Rør rosiner og salt i de færdigkogte ris og lad blandingen hvile i et par minutter.
  4. 4
    Skræl bananen og skær den i skiver. Opvarm lidt kokosolie og steg bananskiverne kort. Tilsæt derefter en lille smule ahornsirup og lad det karamellisere.
  5. 5
    Fordel den cremede ris i to skåle eller tallerkener. Tilsæt bananskiverne og drys med kanel.