Fransk Mac and Cheese
AFTENSMAD

Fransk Mac and Cheese

Mac and Cheese med et fransk touch i form af søde karamelliserede løg og sennep fra Dijon. Opskriften er fra kogebogen ”Løg - Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons” af Henrik Vilain og Ingo Schauser.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

4 løg , mellemstore, skåret i skiver
2 spsk. olivenolie
- salt
2 fed hvidløg , skåret i skiver
1 tsk. worcestershire sauce
250 g makaroni

Ostesauce:

30 g smør
2 spsk. hvedemel
6 dl mælk
- lidt muskat
1 spsk. dijon sennep
- salt og peber
120 g gruyere , revet
100 g cheddar , revet
- hakket persille

Servering:

4 spsk. pankorasp
25 g gruyere
- hakket persille

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt en pande over blus med olivenolie, og sauter løgene med lidt salt, til de begynder at blive gyldne. Tilsat undervejs et par spiseskefulde vand, så løgene ikke branker.
  2. 2
    Tilsæt de skivede hvidløg og worcestershire sauce, og lad løgene simre videre i nogle minutter. Tag panden af varmen, og sæt den til side.
  3. 3
    Tilbered ostesaucen i en tykbundet gryde, der er stor nok til at rumme retten. Smelt smørret, og tilsæt mel, og lad opbagningen bage igennem et par minutter.
  4. 4
    Tilsæt mælken, mens der piskes kraftigt, til saucen er helt glat. Kog saucen op under omrøring, damp varmen, og smag den til med muskatnød, sennep, salt og peber.
  5. 5
    Lad saucen simre ved svag varme under omrøring i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og vend de to typer revet ost i saucen, og sæt den til side.
  6. 6
    Tænd ovnen pa 190 C. Sæt en gryde med saltet vand over blus, og kog vandet op. Kog pastaen, til den er al dente, og hæld vandet fra gennem en sigte. Gem 2 dl af kogevandet til at justere rettens konsistens.
  7. 7
    Vend pastaen i gryden med ostesauce, tilsat løgene, og juster konsistensen på pastaen, så der står lidt væske omkring den.
  8. 8
    Hæld indholdet op i et ovnfast fad, drys med panko og revet gruyere, og sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er gylden. Server drysset med persille.