Speltpandekager med grillede ananasstykker
SNACKS OG TILBEHøR

Speltpandekager med grillede ananasstykker

Pandekager er en sikker vinder i det søde køkken. Brug dine brune bananer i pandekagedejen og server de nybagte pandekager med grillet ananas og honning.
  • 4 Personer

Ingredienser

5 spsk. kokosolie
2 spsk. honning
0.5 ananas , uden syok og skåret i strimler eller dåseananas
250 g speltmel
2 æg
2 Fairtrade-bananer , modne og fint mosede
1 lime (både saft og skal), fairtrade
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
400 ml mælk (evt mandel)
4 spsk. creme fraiche (eller ricotta eller mascarpone)
- kokosflager

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt to spiseskefulde kokosolie, tilsæt honningen, og gnid ananasskiverne ind i blandingen. Sæt til side og lad marinaden trække ind.
  2. 2
    Sigt speltmelet i en skål og tilsæt æggene, de moste bananer, saften og skallen fra limen, bagepulveret samt saltet.
  3. 3
    Tilsæt (mandel)mælken og rør alt sammen til en glat dej. Tilsæt mere mælk, hvis dejen er for tør eller tyk.
  4. 4
    Opvarm resten af kokosolien i en pande og steg pande-kagedejen ved medium varme på begge sider indtil de er gyldenbrune. Hold dem varme i panden eller mellem to tallerkener.
  5. 5
    Opvarm en pande ved medium varme og steg ananas- skiverne i ca. 3 minutter på begge sider indtil de er gyldenbrune.
  6. 6
    Server pandekagerne med ananas og en skefuld cremefraiche. Drys det hele med kokosflager og dryp evt. med honning efter smag.
  7. 7
    Erstat evt. cremefraiche med ricotta eller mascarpone.