Karamel med kaffe og citron
- 8 Personer
Ingredienser
2 dl. | fløde |
1 dl. | espresso |
50 g | smør |
3 dl. | sukker |
1.5 dl. | lys sirup |
0.5 dl. | kakao |
1.5 tsk. | vaniljesukker |
Pynt
2 spsk. | knuste kaffebønner |
1 stk. | skal af 1 citron og evt. lidt tørret citronskal |
Sådan gør du
-
1Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Bring i kog ved middelvarme og hold kogende under opsyn i 1-1,5 time. Når det har tyknet en del, så test konsistensen ved at tage en smule karamel på en teske og dyp i et glas koldt vand. Hvis den stivner direkte og bliver til en kugle, er karamellen færdig. Hvis du vil have den fastere, kan du lade karamellen koge videre i 10 min.
-
2Klip bagepapir ud, så det dækker bunden i en 20 cm bradepande, hæld karamellen ned i formen.
-
3Brug et juliennejern for at få skallen af citronen. Snit den fint og drys over karamellen.
-
4Knus lidt kaffebønner i en morter eller blender og drys over. Kom evt. lidt tørret citronskal over til sidst. Lad køle af.