Sprøde filotrekanter med feta og spinat
- 4 Personer
Ingredienser
12 | ark filodej |
4 | forårsløg |
400 g | revet ost Gerne almindelig danbo eller lignende |
200 g | frisk spinat |
200 g | feta |
1 tsk. | chiliflager, tørrede Kan udelades |
- | neutral olie Til stegning |
Sådan gør du
-
1Snit forårsløget fint og bland med ost, spinat og chiliflager, smuldr fetaen oveni.
-
2Fordel ca. en fjerdedel af fyldet på et af filolagene og fold sammen til en aflang firkant, ca. 15 x 20 cm. Pak ind i endnu et lag, sørg for, at sammenfoldningen er på modsatte side.
-
3Pak ind i det sidste lag og lad igen sammenfoldningen være modsat forrige.
-
4Gentag med alle fire pakker. Læg de 3 til side, under et fugtigt opvredet viskestykke.
-
5Dryp rigelig olie på en pande. Når olien er varm, lægges den første filopakke på. Sæt gerne en gryde eller noget andet tungt ovenpå, så filopakken får lidt pres. Steg ved lav varme, indtil siden er gylden og sprød, og vend derefter rundt på den modsatte side. Steg, indtil denne side er gylden.
-
6Gentag med de resterende pakker. Når den enkelte pakke er kølet lidt ned, skæres den i 4 trekanter, fra hjørne til hjørne.
-
7Server varm eller lun.