Tapastallerken med 3 slags artiskokker
- 4 Personer
- 50 Minutes
Artiskokblade med fransk ansjosdip
4 stk. | artiskokker store (2 af dem skal bruges til puréen) |
0.5 stk. | citron |
1 glas | ansjoser i olie (ca. 40 g ren ansjos) |
3 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | citronsaft |
3 spsk. | bredbladet persille hakket |
Artiskokpuré med salsiccia-pølse
2 stk. | artiskokker kogte |
4 spsk. | cremefraiche 38% |
2 tsk. | mayonnaise |
4 stk. | pølser stegte salsiccia-pølser |
Bruschetta med stegt artiskok
2 stk. | artiskokker artiskokbunde |
lidt | olivenolie |
2 skiver | Surdejs flute |
Sådan gør du
-
1Vask artiskokkerne. Kom dem i en gryde med vand tilsat salt og citronsaft.
-
2Artiskokkerne har brug for ca. 30 minutters kogetid. Bladene skal kunne løsne sig. Tag artiskokkerne op og lad dem dryppe af.
-
3Afdryp ansjoser og kom dem i en lille gryde. Tilføj olie og revet hvidløg, og varm op. Rør, indtil ansjoserne smelter.
-
4Tag fra varmen, og smag til med citron og persille.
-
5Skær artiskokbundene fri og mos dem. Vend med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt og peber. Server til pølserne.
-
6Skær bundene helt fri for blade, og skær dem i tern.
-
7Svits dem møre i olie på en pande, og læg på ristet brød, dryp citronsaft over.
Tip!
Friske artiskokker smager skønt og nøddeagtigt. Imponér dine gæster med tre enkle tapasretter med udgangspunkt i artiskokken.