Stegt roastbeef med mild kartoffelsalat
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
1 kg | roastbeef |
lidt | salt og sort peber |
lidt | smør |
lidt | olie |
1 kg | nye kartofler |
1 dl. | mayonnaise |
1 spsk. | piskefløde |
4 spsk. | solsikkekerner |
4 spsk. | persille nippet |
lidt | salt og sort peber |
Spyd til voksne
1 bundt | radiser |
1 bundt | forårsløg |
Spyd til børn
- | skoleagurk |
- | gulerod |
Sådan gør du
-
1Drys roastbeef med salt og peber, og brun den godt i smør og olie på alle sider i en pande. Læg roastbeefen i en lille bradepande, stik et stegetermometer ind i centrum af kødet og sæt stegen ind midt i en 160 grader varm ovn. Lad kødet stege til den ønskede temperatur, ca. 30 minutter. Tag ud og lad stå i 15 minutter, før du skærer i tynde skiver. Steg gerne kødet dagen før, og opbevar det i køleskab.
-
2Kog kartoflerne med skræl. Skyl derefter i koldt vand, og afdryp. Rør mayonnaise med fløde og solsikkekerner i en skål. Vend med kartofler og persille, og smag til med salt og peber.
-
3Svits radiser og forårsløg i olie på en pande, før de afkøles og sættes på spyd.
-
4Skær børnenes grøntsager i små stykker, og sæt dem på spyd.